Po letech se ozval člověk, který z PS Store odstranil P.T. Telefonát do Sony byl prý dost kuriózní
i Zdroj: Konami
Silent Hills Novinka Po letech se ozval člověk, který z PS Store odstranil P.T. Telefonát do Sony byl prý dost kuriózní

Po letech se ozval člověk, který z PS Store odstranil P.T. Telefonát do Sony byl prý dost kuriózní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 8. 2022 09:20

V pátek uplynulo přesně osm let od chvíle, kdy byl na PlayStation Store uvolněn psychologický horor P.T., záhadný projekt, ze kterého se nakonec vyklubala hratelná upoutávka na připravované pokračování série Silent Hill. To ale nikdy nevzniklo a P.T. byl z obchodu nenávratně odstraněn. Na Twitteru se nyní objevila bývalá zaměstnankyně Konami, která měla obě události na starost.

Reklama

  • Zaměstnanec Konami po letech vzpomíná na vydání i odstranění P.T.

Uživatel s přezdívkou Pearl L vzpomíná, že v roce 2014 měla na starost vydání titulu, respektive byla zodpovědná za komunikaci se Sony. Vydání doprovázelo vytvoření neexistujícího vývojáře a vydavatele, protože na P.T. studio lákalo dost divokou a tajemnou kampaní. Ostatně za hrou stál Hideo Kodžima, který si v podobném tajnůstkářství přímo libuje. 

O necelý rok později, v dubnu 2015, ale musela Pearl L hru z obchodu také kompletně odstranit. Sama vzpomíná, že telefonát do Sony patřil k těm podivnějším. Situace byla nepříjemná i proto, že už bylo do propagace investováno spoustu práce. Také šlo o vůbec první případ, kdy někdo Sony žádal o to, aby konkrétní titul byl úplně odstraněn a nešel ani znovu stáhnout. Pearl L v této souvislosti oceňuje velmi profesionální přístup kolegů i partnerů ze Sony. 

Na otázku, proč k odstranění vlastně došlo, odpovídá velmi diplomaticky: „Protože Konami“. Také dodává, že zaměstnanci firmy posléze čelili hodně rozhořčeným reakcím hráčů, které rozhodně nepřidávaly už tak dost vyhrocené situaci. Zaměstnanci naštěstí při komunikaci navenek používají krycí jména, právě kvůli nebezpečí naštvaných hráčů a fanoušků.

Pearl L z neznámého důvodu svůj twitterový účet přepnula do soukromého režimu. Diskuzi pod jejím tweetem tedy můžeme číst pouze zprostředkovaně díky magazínu VGC.

P.T. dodnes zůstává nestažitelné a nehratelné, pokud není nainstalováno přímo na disku konzole PlayStation 4. Projekt Silent Hills byl zrušen kvůli rozkmotření Konami a týmu kolem Hidea Kodžimy, zřejmě kvůli neshodám na dokončení vývoje Metal Gear Solid V: Phantom Pain.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama