Sony představuje nový PSVR ovladač
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony představuje nový PSVR ovladač

Sony představuje nový PSVR ovladač

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 3. 2021 12:49 1

Není to tak dávno, kdy se po nekonečných spekulacích rozhodl PlayStation oficiálně potvrdit druhou generaci PSVR, vlastního rozhraní virtuální reality pro konzole PlayStation. Jeho vydání se letos nedočkáme, jak to ale vypadá, oficiálního odhalení už brzy ano. Společnost nám totiž dnes odhalila ovladače.

Reklama

Nejdříve se Hideaki Nišino, viceprezident plánování a managementu, soustředí na design. Ten je skutečně unikátní a přebírá tvar orbu. Díky tomu se má ovladač držet přirozeně, pohodlně a zároveň má změnit „jak se VR hry hrají.“ Z obrázků můžeme vyčíst, že kromě dvou tlačítek a joysticku nabídne ovladač i páčku, jedno tlačítko na palci a ve spodní části se nachází nejspíše USB-C zástrčka.

Sony představuje nový PSVR ovladač
i Zdroj: Hrej.cz

Co se funkcí týče, slibuje PlayStation dodání klíčových vlastností nového DualSense ovladače. To znamená adaptivní spouště, které budou klást různý odpor a obligátní střílení z luku tak bude zážitek na úplně jiné úrovni. Haptická odezva má dodat přesné a detailní vibrace zajišťující to, že mezi cestováním na kamenité poušti a pěstním soubojem poznáte razantní rozdíl.

Dále se máme dočkat detekce prstů – PlayStation funkci popisuje jako „rozpoznání vašich prstů bez mačkání, a to v místech, kam položíte váš palec, ukazováček a prostředníček. Díky tomu můžete ve hře dělat přirozenější gesta.“ Kruh okolo vaší ruky má zajistit mnohem přesnější tracking. Nakonec se dostáváme i k tlačítkům. Levý ovladač nabízí grip tlačítko pro zvedání objektů (L1), trigger (L2), create, jeden joystick a trojúhelník se čtvercem. Pravý ovladač nabídne joystick, křížek s kolečkem, grip (R1), trigger (R2) a options.

Sony představuje nový PSVR ovladač
i Zdroj: Hrej.cz

„ Nový VR ovladač byl produktovým, inženýrským a designovým týmem SIE sestaven od základů tak, aby značil velký skok od současného VR hraní. Jsme nadšeni z toho, co jsme vytvořili, ale to nejdůležitější je jakým způsobem tyto novinky převezmou tvůrci her. Prototypy našeho VR ovladače jsou již v rukou mnoha tvůrců a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, s jakými nápady vývojáři přijdou.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama