PlayStation si do sbírky studií přidává Nixxes Software, specialisty na PC porty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation si do sbírky studií přidává Nixxes Software, specialisty na PC porty

PlayStation si do sbírky studií přidává Nixxes Software, specialisty na PC porty

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 7. 2021 10:25

Nakupování Sony, potažmo herní divize Sony Interactive Entertainment, nekončí u finského studia Housemarque. Do stáje jednoho výrobců konzolí se nově zařazují i vývojáři z Nixxes Software, do jejichž hlavní činnosti patří portování her na PC.

Reklama

  • Krátce po akvizici Housemarque se mezi studia PlayStationu zařazují i specialisté na PC porty z Nixxes Software
  • Zkušení vývojáři z Nizozemí se zapojí do podpůrné divize

Za více než dvacetiletou historii, sahající až do roku 1999, spolupracovalo původem nizozemské studio téměř výhradně se Square Enix. Mezi tituly, pod kterými jsou vzhledem k PC portům podepsaní, proto nalezneme série Tomb Raider, Deus Ex, Hitman, Thief, Legacy of Kain nebo nejnověji – ale zato o poznání méně lichotivě – Marvel’s Avengers. 

Podle zpráv nového majitele se Nixxes Software zařadí do divize PlayStation Studios Technology, Creative & Services Group, dodávající technickou podporu interním týmům z divize PlayStation Studios. Chválu a pozitivní výhled na zařazení studia do ekosystému Sony nabídl i stávající ředitel PlayStation Studios Hermen Hulst.

Dříve v letošním roce se prezident PlayStationu Jim Ryan nechal otevřeně slyšet, že společnost plánuje do dalších let posílit tvorbu PC portů. Z tohoto času se PC podívalo Horizon: Zero Dawn, Days Gone nebo například Predator: Hunting Grounds, přičemž částečně potvrzeno bylo do budoucna i Uncharted 4. 

Podle posledních domněnek podpořených odstraněním nápisu „Only On PlayStation“ by navíc mohl na PC zavítat i Ghost of Tsushima, jehož režisérská edice byla čerstvě oznámena. Je však nutné dodat, že samotná absence nápisu dlouhodobě provází i některé mezigenerační tituly – namátkou Sackboy: A Big Adventure nebo Marvel's Spider-Man: Miles Morales, přičemž ani v jednom případě hra na počítačích dostupná není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama