PlayStation měl za poslední kvartál výborné výsledky. God of War Ragnarök prodal 11 milionů kopií
i Zdroj: Sony Santa Monica / Ragnarök press kit
Byznys Novinka PlayStation měl za poslední kvartál výborné výsledky. God of War Ragnarök prodal 11 milionů kopií

PlayStation měl za poslední kvartál výborné výsledky. God of War Ragnarök prodal 11 milionů kopií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 2. 2023 14:29

Společnost Sony, a potažmo její herní divize PlayStation, zveřejnila finanční výsledky za poslední kvartální období. Ty ukazují, že se “modrému týmu” velmi daří. Skvěle se prodávaly jak samotné konzole PlayStation 5, tak software, především hry. Tahounem byl očekávatelně God of War Ragnarök.

Reklama

  • Společnost Sony zveřejnila finanční výsledky za další kvartál
  • Připisuje si úspěchy a čísla hladově rostou

Konkrétně Sony utržila 3,14 bilionu jenů (zhruba 572 miliard korun), což je meziroční nárůst o 13 %. Celkové hospodaření se zastavilo na 326 miliardách jenů (zhruba 55 miliard korun), s 6% meziročním poklesem. Ten je ale způsoben především tím, že firma investovala, mimo jiné do studia Bungie, které samo o sobě stálo zhruba 462 miliard jenů.

Společnost Sony popírá, že by snižovala plánovanou produkci headsetů PlayStation VR2
i Zdroj: Sony

Společnost Sony popírá, že by snižovala plánovanou produkci headsetů PlayStation VR2

Včera jsme vás informovali o tom, že dle zpráv insiderů má společnost Sony plánovat výrazné snížení plánované produkce druhé…

1. 2. 2023 09:44

Důležité ale je, že se o více než polovinu zvýšily výnosy z her a předplatných služeb (tedy obecně značky PlayStation), a to na 1,25 bilionu jenů (zhruba 211 miliard korun). Sama firma to označuje za “významné zvýšení”. Za výsledkem stojí výrazně lepší prodej konzolí PlayStation 5, kterých mezi hráče zamířilo 7,1 milionu kusů, tedy výrazně více než v předchozích období. Obrovským úspěchem je i pokračování God of War s podtitulem Ragnarök, které na poslední dvou generacích PlayStationu prodalo 11 milionu kopií.

Obecně se dařilo všem sektorům. Kromě hardwaru také službám, krabicovým hrám i first party tvorbě. O něco slabší jsou jen prodeje softwaru třetích stran.

V dlouhodobějším výhledu Sony jen drobně snížila očekávání pro celý rok. I tak by ale měl oproti tomu předchozímu být o 15 % úspěšnější. Netýká se to ale her, které mají přinést 32% meziroční nárůst.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama