PlayStation má nového držitele rekordu za nejvíce trofejí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation má nového držitele rekordu za nejvíce trofejí

PlayStation má nového držitele rekordu za nejvíce trofejí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 8. 2021 12:05

Byť je pravda, že loňské pokračování vlakové simulace od studia Dovetail Games rozhodně nepatří mezi nejlepší hry žánru, jedno prvenství se mu přeci jen upřít nedá. S přechodem na PlayStation 5, k němuž bezplatným updatem došlo tento čtvrtek, se totiž hra s bezprecedentním náskokem ujala přední příčky v celkovém počtu trofejí.

Reklama

  • Train Sim World 2 dosáhl na rekord titulu s největších počtem PlayStation trofejí
  • S aktuálními rozšířeními jich nabízí již 328

S množstvím 328 trofejí se Train Sim World 2 ve verzi pro PlayStation 5 stal hrou, která cestou bezpočtu DLC překonala dosavadního držitele rekordu o více než dvojnásobek. Tímto hrdým obhajitelem bylo až do čtvrtečního dne The Elder Scrolls Online, jež se 142 trofejemi překonávalo kupříkladu Driveclub (128), Rise of the Tomb Raider (125) nebo druhého Hitmana (125).

PlayStation má nového držitele rekordu za nejvíce trofejí
i Zdroj: Hrej.cz

Vzhledem k markantnímu rozdílu mezi první a druhou pozicí je asi vhodné adresovat, proč tomu tak je a proč zrovna nyní. Pochopitelně, částečná váha situace padá na ramena rozšířením, jež od loňska vlaková simulace obdržela – dokonce i s příchozím PS5 updatem dorazilo další, tzv. Rush Hour rozšíření. Výrazně podstatnější na celé věci je ale to, že hra na PlayStationu 4 trofeje nebrala – a ve výsledku ani nemohla brát – jako jeden celek, nýbrž je kvůli restrikcím rozdělovala do několika kategorií. Tento problém se ale zdá se neaplikuje na PlayStation 5, kde hra všechny trofeje drží pohromadě, a umožňuje tak hře dále celkové číslo navyšovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama