PlayStation 5 zdražuje všude po světě. Jak jsou na tom české obchody?
i Zdroj: Kerde Severin / Unsplash
Novinka PlayStation 5 zdražuje všude po světě. Jak jsou na tom české obchody?

PlayStation 5 zdražuje všude po světě. Jak jsou na tom české obchody?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

25. 8. 2022 13:05

Někdo zlevňuje, aby přilákal zákazníky, někdo zase zdražuje. Sony na svém oficiálním blogu oznámilo neradostnou zprávu – konzole PlayStation 5 po celém světě zdraží. Bude se to týkat i českého trhu?

Reklama

  • Sony zdražuje PlayStation 5 na vybraných trzích po celém světě
  • Nová cena v Evropě by měla v přepočtu činit 11 000 až 13 500 korun
  • České obchody na tom nejsou moc dobře – cenu zatím nezvedly, samotný PlayStation však neprodávají a místo toho nabízí “výhodné” sety s hrami nebo dalšími ovladači

Japonský technologický gigant Sony na svém oficiální blogu oznámil, že na “vybraných trzích” doje ke zdražení konzolí PlayStation 5 z důvodu “nepříznivé ekonomické situace”. Týkat se to má Velké Británie, Japonska (od 15. září), Číny, Austrálie, Mexika, Kanady a samozřejmě i Evropy. Později se zdražení rozšíří i do Afriky, na Blízký východ a do dalších států Latinské Ameriky. Na konkrétní výši zdražení se můžete podívat zde.

Nás ale samozřejmě nejvíce zajímá zdražení v Evropě, konkrétně tedy v České republice. Dle oficiální zprávy Sony by měla Digital Edition konzole PS5 (bez Blu-ray mechaniky) stát nově 449,99 eur (11 050 korun) a plnohodnotná verze včetně mechaniky 549,99 eur (13 500 korun).

PlayStation 5 v kostce
i Zdroj: Hrej.cz

V tuzemských e-shopech zatím k tomuto zdražení nedošlo, očekáváme jej však s nástupem podzimu. Čeští prodejci však vymysleli ještě jinou fintu, jak zvednou cenu za konzoli od Sony. Nabízí ji rovnou s jednou či dvěma hrami, díky čemuž si mohou dovolit zvednou cenu k 16 až 19 tisícům korunám za kus.

Dlužno podotknout, že některé e-shopy raději nejnovější “PSko” neprodávají vůbec, pravděpodobně z důvodu nedostatku kusů. Menší obchody pak zřejmě kvůli nejistému “šedému” dovozu cenu šponují až přes 20 tisíc korun.

Na skladě však většinou mají jen pár kusů. V tomto případě důrazně doporučujeme pořizovat PlayStation 5 jen u ověřených prodejců, u kterých se můžete spolehnout na plnou záruku a případně i pozáruční servis.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama