PlayStation 5 v USA po téměř třech letech sesadil Switch z pozice nejprodávanější konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation 5 v USA po téměř třech letech sesadil Switch z pozice nejprodávanější konzole

PlayStation 5 v USA po téměř třech letech sesadil Switch z pozice nejprodávanější konzole

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2021 16:30

Už 33 měsíců platila ve Spojených státech jednoduchá poučka. Žebříček prodejů konzolí vychází každý měsíc, a každý měsíc v něm vévodí hybridní přístroj Nintendo Switch. Nově to ale neplatí. Dle informací analytika společnosti NPD Mata Piscatelly v září tuto příčku konečně obsadil PlayStation 5, a to z hlediska prodaných kusů i utržených dolarů.

Reklama

  • Dle analytiků z agentury NPD byl PlayStation 5 nejprodávanější konzolí v USA za měsíc září
  • Po 33 měsících tak sesadil dosavadního rekordmana Nintendo Switch
  • PlayStation 5 letos vydělal nejvíce peněz, Switch ale prodal více kusů

To jen tak mimochodem znamená, že se na vrchol žebříčku vrací výrobce Sony. Poslední jinou konzolí, která jej vedla, byl v listopadu roku 2018 PlayStation 4. Od té doby jevili američtí hráči největší zájem právě o Switch.

Samozřejmě je otázkou, do jaké míry do výsledků promlouvá skutečný zájem o konzole. Ten byl totiž obrovský a problémem byl především velký nedostatek skladových zásob přístrojů nové generace. Xboxů Series X i PlayStationů 5 se prostě zákazníkům nedostávalo a až v současnosti se začíná nabídka pomalu srovnávat s nabídkou. Pokud by mohli prodejci k hráčům vysílat neomezené množství PS5, dost možná by konzole vedla žebříček prodejů už dříve.

Naopak Switchů se může prodávat o něco méně jednoduše proto, že už ubývá zájemců, kteří ho zatím doma nemají. Dle posledních dat ze srpna letošního roku se jich po celém světě prodalo už téměř 90 milionů.

Piscatella dále uvádí, že se Switchů za letošní rok prodalo více v kusech, PlayStation 5 ale (díky vyšší pořizovací ceně) výrobci a prodejcům celkově vynesl více dolarů. Dále sdílí, že je Madden NFL 22 nejprodávanější hrou měsíce a zatím i druhou nejúspěšnější hrou letošního roku. Také se dařilo Life is Strange: True Colors, třetí díl série obsadil desátou příčku zářiového žebříčku a měl nejlepší launch v historii značky Life is Strange.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama