PlayStation 5 slaví první výročí. Sony sdílí zajímavé statistiky hraní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation 5 slaví první výročí. Sony sdílí zajímavé statistiky hraní

PlayStation 5 slaví první výročí. Sony sdílí zajímavé statistiky hraní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2021 20:06

Přesně před rokem na trh dorazila konzole PlayStation 5. Společnost Sony při té příležitosti na oficiálním blogu popřála konzoli “k narozeninám” a sdílela některá zajímavá data týkající se hraní a úspěšnosti konkrétních titulů.

Reklama

  • PlayStation 5 slaví první výročí
  • Sdílí informace o hráčích
  • Ti odehráli miliardy hodin, nejúspěšnější hrou vůbec je možná Fortnite

Prezident Sony Interactive Entertainment Jim Ryan připomněl, že byl uplynulý rok pro divizi PlayStation velmi rušný. Do rodiny SIE se přidala studia Bluepoint Games, Firesprite, Housemarque nebo Nixxes, společnost také odhalilo další generaci PlayStation VR a na příští rok nachystala řadu zajímavých titulů v čele se sedmým Gran Turismo, God of War Ragnarok nebo Horizon Forbidden West.

Za rok na PS5 vyšlo přes 360 her a dalších 25 je ve vývoji v “domácích” studiích. Hráči prý s novou konzolí strávili 4,6 miliardy hodin času a odvysílali 26 milionů hodin záběrů. Z hlediska odehraných hodin pak deset nejúspěšnějších her roku tvoří Fortnite, Call of Duty: Black Ops Cold War, FIFA 21, NBA 2K21, Assassin’s Creed Valhalla, Destiny 2, MLB The Show 21, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls a NBA 2K22. Společnost nespecifikuje, zda jsou hry v seznamu řazeny dle úspěšnosti, teoreticky by to tak ale být mohlo.

“Díky vám zažilo PS5 nejlepší konzolový launch historie a skutečně nedokážu vyjádřit, jak moc vám děkujeme za podporu a oddanost za poslední rok,” poděkoval hráčům Ryan. Také přislíbil, že je i budoucnost pro konzoli zářivá.

Hrozí, že bude panovat ještě větší nedostatek PlayStationů 5. Sony prý snižuje plány produkce
i Zdroj: Hrej.cz

Hrozí, že bude panovat ještě větší nedostatek PlayStationů 5. Sony prý snižuje plány produkce

Ani po roce od oficiálního spuštění prodeje konzolí nové generace není jednoduché hardware vůbec sehnat. Především po…

11. 11. 2021 13:11

Jen doufejme, že se postupně PlayStation 5 dostane ke všem hráčům, kteří o něj stojí. I po roce totiž konzole bojuje s problematickou výrobou a nedostatkem skladových zásob.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama