PlayStation 5 má prý zásadní problém. Okamžitě přestaňte používat konzoli na výšku
i Zdroj: Kerde Severin / Unsplash
Novinka PlayStation 5 má prý zásadní problém. Okamžitě přestaňte používat konzoli na výšku

PlayStation 5 má prý zásadní problém. Okamžitě přestaňte používat konzoli na výšku

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 1. 2023 14:05 19

PlayStation 5 je konzole designovaná pro fungování jak na výšku, tak naležato – přibalený stojánek umí obě polohy. Objevují se však případy, kdy konzole při používání na výšku záhadně přestala fungovat.

Reklama

  • Některé kusy konzolí PlayStation 5 prý mají problém s chlazením
  • Projevuje se zejména při vertikálním umístění, tedy na výšku
  • V některých případech se konzole kvůli této vadě nenávratně poškodila

Na internetových fórech a na Twitteru se začínají vynořovat nefunkční konzole PlayStation 5. Na vině má být konstrukční vada, která v režimu na výšku způsobuje, že chlazení není dostatečné. Kvůli tomu může dojít k poničení základní desky.

Problematiku blíže popisuje server Wololo, který vychází z videa youtubera s přezdívkou TheCod3r. Podle nich PS5 v režimu na výšku nedokáže ideálně chladit – konzole kvůli tomu může být hlučnější, začne spotřebovávat více energie a může se také začít přehřívat.

Mnohem větší problém však představuje toto: „Bylo zaznamenáno několik případů, kdy se zahřátý tekutý kov vylil na další části základní desky a poničil tak obvody. Tekutý kov je vysoce vodivý, a pokud se dotkne nesprávných částí základní desky, může dojít ke zkratu,“ píše Wololo.

Tento problém reportuje i několik uživatelů na Twitteru nebo jeden uživatel ve facebookové skupině PlayStation 5 France - PS5. Pojítkem případů je podle zjištění youtubera TheCod3r fakt, že konzole je umístěna vedle televize (nebo kdekoliv jinde) vertikálně a vodivá látka tak může snáze stékat po dalších komponentech.

Nepříjemnost by se neměla týkat všech prodaných konzolí, avšak riziko, že i vás potká podobný problém, je vysoké. Pokud vám přijde, že vaše konzole se „zadýchává“ víc než by měla, popřípadě že vyloženě špatně chladí, raději ji umístěte do stojánku naplocho. Sony se k situaci zatím nevyjádřilo. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama