PlayGround Games odhalují kompletní mapu Forza Horizon 5: Rally Adventure. Vyjevuje pouště i oblast palmového lesa
i Zdroj: PlayGround Games
Forza Horizon 5 Novinka PlayGround Games odhalují kompletní mapu Forza Horizon 5: Rally Adventure. Vyjevuje pouště i oblast palmového lesa

PlayGround Games odhalují kompletní mapu Forza Horizon 5: Rally Adventure. Vyjevuje pouště i oblast palmového lesa

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 3. 2023 09:00

Je tomu jen něco málo přes týden, co Playground Games trochu odhalili druhé rozšíření pro Forza Horizon 5, jež vyjde už 29. března a ponese název Rally Adventure. Při oznámení dalšího obsahu si skupina vývojářů nicméně nechala novou mapu DLC pro sebe, takže se dalo spíše jen hádat, kam nás vezme. Hádaní je však u konce a my víme, kam se tentokrát vydáme.

Reklama

  • Vývojáři Forza Horizon 5 odhalily nyní již celou mapu druhého oznámeného rozšíření Rally Adventure
  • Rozšíření dorazí už 29. března a poskytne větší příklon k offroad závodům

Na Twitteru vývojáři z PlayGround tentokrát nelelkovali, a místo dalšího vytáčení odhalili rovnou celou mapu regionu Sierra Nueva, kde se nové rozšíření odehrává. Autoři již dříve potvrdili, že prostředí nabídne řadu unikátních míst, což se nyní potvrzuje. Z některých, které z reliéfu vystupují asi více, můžeme jmenovat třeba oblast vyprázdněného a již nefunkčního lomu, segment pouštních oblastí, které se klikatí na východě mapy, či část zničitelného palmového lesa.

Jak už navíc plyne z názvu, dodatek Rally Adventure je přirozeně o rallye, což poněkud mění to, co poskytovala základní hra. Například, pokud jde o upravený režim kariéry, hra se v něm více odklání od tradičního systému tratě, a místo toho vás nutí naslouchat pokynům spolujezdce, jako byste byli ve skutečném offroadu. Kromě toho však přidává i několik vozů, takže závody budou zajímavější. Nových vozů má být celkem 10 (včetně bugin, trucků nebo Fordu Focus RS z roku 2001), přičemž přibýt má i řada kosmetiků a rádiová stanice Epitaph z Forzy Horizon 3, dostupná i pro hráče, kteří DLC nevlastní. 

Rozšíření nabídne při konečném výčtu všech hlavních novinek taktéž 27 nových závodů, které slibují výzvu i pro veterány série. Ti, kteří naopak volantem tolik nevládnou, asi podobně jako já, mohou nicméně závodit také. Zapínat si budou moci různé pomocné asistenty, jež nově barevně nedetekují jen ostrost zatáček, ale i nerovnosti na trati, takže terén lze číst lépe. K dispozici budou také tři unikátní rallyové týmy a pochopitelně širší paleta zásahů, jež umožňují měnit specifikace vašich vozů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama