PlatinumGames mění ředitele. Sato dobrovolně odstupuje, jmenuje místo sebe Inaba
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlatinumGames mění ředitele. Sato dobrovolně odstupuje, jmenuje místo sebe Inaba

PlatinumGames mění ředitele. Sato dobrovolně odstupuje, jmenuje místo sebe Inaba

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 1. 2022 14:15

Japonské studio PlatinumGames vstupuje do nového roku s významnou změnou. Dosavadní ředitel Keniči Sato, který si svou pozici držel od roku 2016, totiž oznámil svou rezignaci. Za dobu jeho vedení se studiu podařilo prorazit například s Nier: Automata, Astral Chain či The Wonderful 101: Remastered.

Reklama

  • PlatinumGames na začátku roku prochází velkou změnou
  • Acuši Inaba se stává novým ředitelem studia

„Na konci prosince 2021 jsem odstoupil z pozice prezidenta PlatinumGames, přičemž mým nástupcem bude Inaba,“ píše Sato ve svém vyjádření. „V současné chvíli se musíme soustředit na tvorbu nových her, které zvládne jenom PlatinumGames. Rozhodl jsem se, že nejlepší cestou, jak toho docílit, bude předání mé pozice Inabovi, který byl po mnoho let vedoucím studia a už několikrát prokázal své schopnosti.“

Nově studio povede viceprezident a vedoucí studií Acuši Inaba. Dle jeho odděleného vyjádření se studio soustředí zejména na prvek zábavy, přičemž mu bude stále nápomocný Sato v roli poradce. Je otázkou, jakým způsobem se posunou plány studia – zatímco vývojáři stále pracují na Project G.G., v roce 2020 Inaba tvrdil, že se PlatinumGames chce soustředit i na live-service hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama