Pilgrims od Amanity Design vyjdou v listopadu na Switch. Půjdou hrát i v režimu na výšku
i Zdroj: Amanita Design
České hry Novinka Pilgrims od Amanity Design vyjdou v listopadu na Switch. Půjdou hrát i v režimu na výšku

Pilgrims od Amanity Design vyjdou v listopadu na Switch. Půjdou hrát i v režimu na výšku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2022 14:21 1

České studio Amanita Design dnes oznámilo, že 3. listopadu vydá jeden ze svých posledních titulů Pilgrims i na Nintendo Switch. Půjde už o její čtvrtou hru na této platformě a tentokrát nabídne zajímavou možnost vertikálního hraní, tedy v režimu na výšku.

Reklama
Reklama

  • 3. listopadu vyjde Pilgrims od Amanity Design na Switch
  • Půjde hrát v horizontální i vertikální podobě

Původně titul vyšel v roce 2019 pro počítače a Apple Arcade a jde o jeden z nejcharakterističtějších projektů studia, který se tak trochu vymyká jeho tradiční tvorbě. “Pilgrims je krátká dobrodružná hra odehrávající se v menších kulisách malebného království, inspirovaném klasickými středoevropskými a východoevropskými pohádkami. V hlavních rolích se představují Tulák, Babka, Loupežník a Čert, na hradě pak sídlí král s princeznou a v rybníku hledejte vodníka. Pro česky či slovensky mluvící hráče mají Pilgrims v rukávu jeden zvláštní trumf v podobě desítek humorných hlášek, které vznikly z improvizace herců při nahrávání hlasů,” popisuje titul oficiální tisková zpráva.

Díky variabilitě platformy půjde verze pro Switch hrát spoustou různých způsobů. Samozřejmě nechybí klasický handheldový, televizní a stolní. Zároveň lze ale přepínat mezi zobrazením na šířku (počítačovým) a na výšku (mobilním). 

Pilgrims získali hlavní cenu v anketě Česká hra roku 2019 a v roce 2020 také ocenění pro nejlepší mobilní hru dle CEEGA. Za projektem stál tým Jakuba Dvorského, Václava Blína a Michala Berlingera. O hudbu se tradičně postarala dvojice Tomášů Dvořáků (Floex a Moták).

V distribuci na Switchi bude hra stát 129 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama