Phil Spencer kritizuje situaci v Activision Blizzard, bude hodnotit spojenectví se studiem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer kritizuje situaci v Activision Blizzard, bude hodnotit spojenectví se studiem

Phil Spencer kritizuje situaci v Activision Blizzard, bude hodnotit spojenectví se studiem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 11. 2021 19:29

Situace týkající se Activision Blizzard a jeho ředitele Bobby Koticka se opět komplikuje. Je to pár dní od momentu, kdy Wall Street Journal zveřejnil článek obviňující již zmíněného prezidenta společnosti mimo jiné z krytí podřízených a vlastních aktů obtěžování. Bobby Kotick ze své pozice zatím odstoupit nehodlá odstoupit, situaci nyní ale vedle vedení PlayStationu kritizuje i Xbox.

Reklama

  • Phil Spencer kritizuje situaci v Blizzardu
  • Dle jeho slov bude pracovat na úpravách vzájemného spojenectví

Dle magazínu Bloomberg totiž ředitel divize Xbox Phil Spencer rozeslal zaměstnancům Microsoftu mail, ve kterém tvrdí, že je vedení Xboxu zklamáno a šokováno tím, co se údajně děje v Activision Blizzard. Ředitel Xboxu prý zhodnocuje všechny aspekty spojenectví s Activision Blizzard a bude pracovat na „proaktivních úpravách“. 

Spencer toto tvrzení dále potvrdil. „Osobně silně cením přátelské a inkluzivní prostředí pro všechny naše zaměstnance v Xboxu. Tohle zatím není cíl, ale cesta. Vedení v Xboxu a Microsoftu stojí za našimi týmy a podporuje bezpečnější prostředí pro všechny.“

V podobném smyslu se, byť neveřejně, včera vyjádřila i hlava konkurenčního PlayStationu Jim Ryan. Mluvčí Activisionu na obě zprávy reagoval tím, že si společnost zpětné vazby partnerů váží. Opět ale podotknul, že společnost pracuje na tom, aby pracovní prostředí bylo co nejotevřenější a nejtolerantnější.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama