Phil Spencer chce rozšířit služby na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer chce rozšířit služby na PC

Phil Spencer chce rozšířit služby na PC

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 6. 2017 08:40 2
Reklama

Vybrané hry z původního Xboxu budou brzy hratelné na Xbox One, to už oficiálně víme. Phil Spencer si ale rád pouští hubu na špacír a v rozhovorech drobí jednu neoficiální informaci za druhou. V rozhovoru pro PC Gamer tentokrát prozradil, že má Microsoft velké plány se zpřístupňováním svých služeb hráčům na PC. A právě zmíněných Xboxových titulů bychom se mohli brzy na počítačích dočkat. Navrch nevylučuje ani PC verzi Xbox Game Pass.

 “Je možné že si v budoucnu najde emulace Xboxových her cestu na PC?” zněla otázka, na kterou redaktoři dostali jednoznačnou odpověď. “Ano.” Šéf konzolové divize Microsoftu má tudíž názor naprosto vyhraněný. Zda, nebo spíše kdy se jeho slova stanou skutečností můžeme zatím pouze spekulovat, celá situace ale vypadá nadějně. Obvykle se totiž Spencerova přání plní.

 “Chci, aby lidé mohli hrát hry! Emulace je náročná. Speciálně Xbox 360 používá PowerPC čip, emulovaný na x86, což je dost složité. Je to o něco jednodušší. když máte jednu specifikaci, jako v Xboxu One, Xboxu One S a Xboxu One X, ale pak si vezmete všechny roztodivné PC sestavy, takže musíte vzít PowerPC emulátor optimalizovaný na jednu specifikaci a musíte ho předělat tak, aby běžel na spoustě různých PC, to je fakt hodně práce,” osvětluje aktuální svízel emulace Xbox 360 her na PC.

 “Původní Xbox, OG Xbox, je jednodušší, díky x86 čipu na kterém běží,” ujišťuje. “Samozřejmě, když si vezmeme UWP (Universal Windows Platform) a možnosti hraní nezávisle na používané konzoli nebo PC, máme před sebou jasný směr . Chci aby vývojáři mohli tvořit přenosné aplikace, což je důvod, proč se zaměřujeme na UWP pro hry, a i na aplikace, které si kladou za cíl běhat na více přístrojích zároveň. Takže si myslím že na nás čeká spousta práce, ale myslím, že tohle je naše budoucnost,” spekuluje nahlas Spencer.

 Tím to ale nekončí. Další otázky nasměrovaly rozhovor k Xbox Game Passu, službě umožňující předplatitelům za pravidelný měsíční obnos libovolně hrát vybrané hry pro Xbox One a Xbox 360. Je možné, že se podobná služba objeví i na PC?

 “Řekl jsem, že chci dostat Game Pass na PC. Tým není nadšený, když něco předčasně ohlašuji, ale rozhodně chci dostat Game Pass na PC. Je to byznysový model, který je dle mého názoru dobrý pro tvůrce, a když je byznys model dobrý pro tvůrce, obvykle to znamená dobré vyhlídky pro hráče. To se mi líbí. Nemáme tak obrovský seznam her pro PC, jako máme na konzolích, takže mi marketingový tým naznačoval, že by to nemusel být v současné době ten nejlepší krok. Prostě nemáme dost her, ale dost tlačím na tým, abychom mohli na PC něco rozjet a dlouhodobě to udržet,” ujišťuje fanoušky. To sice plně oficiálně nemusí znamenat nic, na druhou stranu, co se Xboxu týče, na světě neexistuje nikdo, na jehož názoru by záleželo více.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama