Pětina Switchů prodaných během loňského roku putovala do domácností, kde už se na Switchi hraje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pětina Switchů prodaných během loňského roku putovala do domácností, kde už se na Switchi hraje

Pětina Switchů prodaných během loňského roku putovala do domácností, kde už se na Switchi hraje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 5. 2021 19:13

Společnost Nintendo si před léty dala za cíl prodávat jednotlivým domácnostem nebo rodinám více kusů Switchů. A zdá se, že v této snaze dosahuje úspěchů. Ředitel firmy Šuntaro Furukawa totiž sdělil, že zhruba pětina konzolí prodaných během loňského roku zamířila do domácností, kde už alespoň jeden Switch úřaduje. Celkem šlo o zhruba 6 milionů “druhých” a “třetích” (a tak dále) Switchů.

Reklama

  • 20 % z 28 milionů Switchů prodaných během uplynulého fiskálního roku koupily domácnosti, které už Switch mají
  • Šéf Nintenda si přeje, aby tento trend pokračoval
  • Poptávka po Switchi přitom může brzy předčit nabídku

V uplynulém fiskálním roce Nintendo prodalo zhruba 28 milionů kusů konzole, prodeje nastartovala i koronavirová krize, která spoustu znuděných lidí motivovala k investici do nového koníčku, který lze pohodlně provozovat z obýváku.

Furukawa ale očekává, že bude trend pokračovat. Domácností, které používají více než jednu konzoli tak má dlouhodobě přibývat. “S výhledem do budoucnosti předpokládáme, že bude poptávka po více systémech na jednu domácnost stoupat i s tím, jak rostou prodeje hardwaru,” nechal se slyšet v rozhovoru s investory.

Během nadcházejícího fiskálního roku plánuje Nintendo prodat 25,5 milionu dalších konzolí. Sám Furukawa ale upozorňuje na to, že jde o optimistický odhad, který počítá s tím, že bude k dispozici dostatek výrobního materiálu. Podobně jako ostatní odvětví průmyslu se i výroba Switche potýká s obrovským nedostatkem mikročipů a polovodičů. Při stávající poptávce po dalších konzolích by se mohl stát i Switch velmi nedostatkovým zbožím, které budete z obchodů muset “vyzobávat”, stejně jako novou generaci konzolí Xbox a PlayStation.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama