Pětice klasik od Konami dostala na PC podporu moderních ovladačů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pětice klasik od Konami dostala na PC podporu moderních ovladačů

Pětice klasik od Konami dostala na PC podporu moderních ovladačů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 8. 2021 11:45 1

Navrácení ke kořenům vámi milované série může být bolestivé. Je-li navíc vysněné dílo mimo historie pohřbené i pod obstarožního ovládáním, pak to platí dvojnásob. Produkce od Konami nebyla výjimkou. Metal Gear (Solid), Castlevania, Contra nebo i kultovní Saint Hills. Ani jedna série nebyla na GOG opatřena podporou dnešních ovladačů, a přiznejme si, zkoušet je na klávesnici či starších ovladačích bylo často pekelnější než jakékoli nastavení obtížnosti. I kvůli tomu potěší, že každá ze sérií u některého ze zástupců nově nabízí podporu moderních gamepadů.

Reklama

  • Pět her od Konami obdrželo podporu dnešních ovladačů
  • Najdeme mezi nimi zástupce sérií Metal Gear (Solid), Contra, Silent Hills i Castlevania

Mezi tituly, kterých se skrze poslední aktualizaci dotkla citlivá ruka pracovníků GOG (nikoli tedy vydavatelství Konami), nalezneme balíček sérií Castlevania a Contra, první Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance a Silent Hill 4: The Room. Ve všech případech se jedná o podporu ovladačů: DualShock 4, DualSense, ovladače k Xbox One, resp. Xbox Series a Nintendo Switch Pro Controller.

S ohledem na nově podporovaná zařízení byla kromě předpokládané možnosti každou z her vůbec ovládat připojena do updatu i optimalizace výchozího rozložení kláves. Vzhledem k těmto slovům, která používají i zástupci GOG, lze tudíž soudit, že zmíněné nastavení lze v případě potřeby přemapovat. Co se týče dosavadních názorů uživatelů, ty jsou spíše rozpačité. Někteří hráči si stěžují na problematické užití triggerů, zatímco jiní spokojeně volají po stejné péči i u dalších titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama