Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Pokémon Go Článek Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů

Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 7. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. NEOBYČEJNĚ ÚSPĚŠNÁ MOBILNÍ HRA 2. BLÁZNIVÉ HISTORKY Z LOVU 3. POTENCIÁLNÍ NÁSTUPCI

Pokémon Go slaví páte narozeniny. Neobyčejně úspěšná mobilní hra přilákala desítky miliony hráčů, kteří v ní často nechali daleko více času, než by si sami přáli. Tím pádem se s ní pojí zajímavá čísla, bláznivé situace a několik nadějných nástupců. A na to vše si nyní trochu posvítíme.

Reklama

S Pokémon Go se samozřejmě pojí celá řada bláznivých historek. Nechybí příběh ženy, která místo Pokémona ulovila případ pro kriminálku, když našla v řece za domem tělo bez známek života, výjimečné situace pak doplňuje nespočet nešťastných pádů a dopravních nehod způsobených nepozorností zapálených hledačů.

Pro línější hráče byl totiž automobil oblíbenou pomůckou, která výrazně urychlovala proces odchytu (vítané ale byly i další dopravní prostředky, mnoho lidí lovilo i za jízdy městskou hromadnou dopravou, na kole, kolečkových bruslích a tak dále). Na nepozornost doplatil třeba muž z Baltimoru, jenž během jízdy automobilem naboural do zaparkovaného vozu místní policie. Následně měl možnost pochytat pár exemplářů na místní stanici.

Kvůli vzácným úlovkům byli lidé ochotni navštívit zapovězená místa, což se nemuselo vždy vyplatit, obzvlášť pokud člověk žil ve Spojených státech, kde má zbraň každý druhý důchodce. Muže na Floridě takto vyrušil podezřelý zvuk na zahradě, kde našel dva teenagery, kteří nehnutě civěli do telefonů. Chlapík na nic nečekal a okamžitě tasil devítku, jelikož měl podezření, že jde o lupiče na obhlídce. Návštěvníky upozornil, aby nehnuli ani brvou, tím je ale natolik vyděsil, že se okamžitě dali na útěk. A protože muž usoudil, že splnil zákonnou povinnost, několikrát na nezletilce vystřelil. Naštěstí se ale netrefil, nikdo nepřišel k úhoně. Na Pokémony z jeho zahrady už si pak jen tak někdo netroufnul.

Skupina mladíků z anglického Wiltshire se zase vydala na lov do opuštěných dolů, kde se velmi rychle ztratila. Chlapci si ani nemohli zavolat pomoc, protože pod zemí zkrátka nebyl žádný signál. Asi netřeba dodávat, že bez připojení k internetu nic nechytili.

Populární hry využila také organizovaná loupežná skupina v Missouri. Jeden z PokéStopů pozdě v noci opatřila bonusy pro ostatní trenéry, čímž je nalákala na místo mimo dohled a doslech počestných občanů. Lupiči čekali na hráče s nabitou zbraní, donutili je odevzdat cennosti a pak je poslali do postele. Netrvalo dlouho, než se na místě ukázaly policejní jednotky, pachatelé byli dopadeni.

Pokémoni obsadili také místa, kde svou přítomností narušovali klid a jejich lov nebyl úplně vhodný. Příkladem je Muzeum holocaustu ve Washingtonu, kde pracovníci vyzývali návštěvníky, aby projevili trochu respektu a telefony odložili. Niantic nakonec z prostor muzea všechny Pokémony raději vykázal.

Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů
i Zdroj: Hrej.cz

Možná to také znáte. Na chvíli přestanete dávat pozor a najednou zjistíte, že jste v jiné zemi. Přesně to se stalo dvěma nezletilcům, kteří omylem překročili hranice mezi Spojenými státy a Kanadou. Pohraniční stráž pak museli přesvědčit, že neměli v úmyslu uprchnout ze země.

Za hranicemi své země lovil také Louis Park. To by samo o sobě nebylo tak zvláštní, pokud by se nejednalo o vojáka ve službách americké armády. Na sociálních sítích se pochlubil Squirtlem, kterého chytil za nepřátelskou linií v Iráku. 

Pět let s Pokémon Go, mobilní hrou, jejíž úspěch se počítá v miliardách dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama