People Can Fly kupují a rebrandují americké studio Phosphor Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka People Can Fly kupují a rebrandují americké studio Phosphor Games

People Can Fly kupují a rebrandují americké studio Phosphor Games

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 4. 2021 09:59

Spolu s vyhlazováním nedostatků Outriders se People Can Fly po zaznamenaném úspěchu rozhodli dokončit akvizici jiného studia. Cílovým subjektem se stávají Phosphor Games, kteří nově ponesou označení People Can Fly Chicage, a zařadí se tak po bok šestice dosavadních poboček studia.

Reklama

  • People Can Fly zakoupili herní studio Phosphor Games
  • Studio bude začleněno jako People Can Fly Chicage, tvořící třetí americkou pobočku
  • Jejich úkolem bude spolupráce na vyvíjených AAA projektech

Phosphor Games jsou herní vývojáři střední velikosti, kteří se v posledních letech soustředili převážně na projekty využívající technologie Unreal Enginu. Mezi konkrétními hrami nalezneme Brookhaven Experiment pro VR zařízení, Heroes Reborn: Gemini nebo Nether.

People Can Fly si od akvizice slibují zejména posílení firemního vlivu na americkém trhu a spolupráci na dalších herních projektech, které jsou momentálně v produkci. Z těchto projektů víme prozatím o dvou – jeden ve spolupráci se Square Enix a druhý ve spolupráci s Take-Two Interactive. Ani v jednom případě není ovšem známo příliš informací.

Závěrem se sluší zmínit, že začlenění Phosphor Games do řad People Can Fly posouvá celkový počet zaměstnanců na 320 osob. Jednotlivé zástupce studia lze tak v současné době dohledat v Chicagu, New Yorku, Newcastlu, Montrealu, ale i domácí Varšavě, Lodži nebo Rašově.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama