Paradox rozdává Europa Universalis IV. V mezičase ruší část svých neoznámených projektů
i Zdroj: Paradox Interactive
Europa Universalis IV Novinka Paradox rozdává Europa Universalis IV. V mezičase ruší část svých neoznámených projektů

Paradox rozdává Europa Universalis IV. V mezičase ruší část svých neoznámených projektů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 10. 2021 13:35

Paradox Entertainment známé převážně pro tvorbu strategických sérií, jako je Stellaris, Victoria nebo Crusader Kings upřednostní v budoucích hrách jistotu osvědčeného konceptu. Svou důvěru bude vydavatel primárně vkládat do principů, kterých si hráči váží a pro které se jako studio oproslavili. Prohlášení paralelně doprovází i týdenní bezplatná akce na získání Europa Universalis IV.

Reklama

  • Epic do příštího čtvrtka nabízí Europa Universalis IV
  • Paradox, který za populární strategií stojí, ruší řadu projektů, na kterých dosud pracoval
  • Jejich zrušení, po němž zůstává ve vývoji 15 her, se obchází bez informace o jménech nebo počtu

Vztáhneme-li pozornost na pravidelnou akci Epic Game Storu, základní Europa Universalis IV se zde nabízí zdarma až do 7. října. Od podvečerních hodin téhož dne svitne pak štěstí na ty z nás, kteří si chtěli od malička vyzkoušet sestavení vlastního herního počítače, ale nikdy nenašli odvahu tak učinit. Abychom si proto dětský sen splnili, budeme si příští týden moci do knihoven přidat PC Building Simulator od studia The Irregular Corporation.

Co se týče rušených projektů Paradoxu, evropské vydavatelství se sídlem ve Stockholmu neupřesnilo, o které hry se jedná, ani kolik jich je. V tiskové zprávě bylo nicméně podotknuto, že hodnota vzniklých odpisů dá v závěrečném součtu přibližně 660 milionů českých korun. Studio rovněž tvrdí, že rozhodnutí pocítí i ve třetím kvartálu letošního roku. Projeví se poklesem celkového zisku o cca 335 milionů korun, vrhajíc tak společnost do další nepříjemné situace po nedávném odchodu dosavadní ředitelky.

Ač by se tak mohlo zdát, že projektů bylo zrušeno více než dost, jsme ujišťování, že 15 dalších je stále na cestě. Jejich seznam tvoří podle Paradoxu pokračování známých sérií i start nových značek. Z těch, o kterých nyní víme, lze vyzdvihnout Viktorii 3, Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 a konzolové verze Crusader Kings 3 a Shadowrun Trilogy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama