Organizace PETA vyzvala Ubisoft, aby z Far Cry 6 odstranil kohoutí zápasy
i Zdroj: Hrej.cz
Far Cry 6 Novinka Organizace PETA vyzvala Ubisoft, aby z Far Cry 6 odstranil kohoutí zápasy

Organizace PETA vyzvala Ubisoft, aby z Far Cry 6 odstranil kohoutí zápasy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 10. 2021 08:00 5

V souvislosti s kohoutími zápasy v posledním Far Cry jsem si v recenzi neodpustil poznámku, že ochránci zvířat zřejmě Ubisoftu brzy vyhlásí válku. A to se nyní skutečně děje. Organizace PETA se vůči minihře ostře ohradila a společnost vyzvala k rychlé nápravě.

Reklama

  • Organizaci bojující za práva zvířat se nelíbí kohoutí zápasy ve Far Cry 6
  • Ve vyjádření naléhá na Ubisoft, aby minihru odstranil
  • Ten se k situaci zatím nevyjádřil

Kohoutí zápasy patří mezi doplňkové minihry, oproti dominu jde však o značně kontroverzní kratochvíli. Designéři se rozhodli, že aktivitu zpracují ve stylu klasických bojovek, na první pohled je zde patrná jistá nadsázka. Ta ale zaryté ochránce zvířat obměkčit nedokázala.

V příspěvku na oficiálních stránkách organizace se k situaci vyjádřila vedoucí jihoamerické pobočky - Alicia Aguayo. “Převedení strašlivého krvavého sportu, jako jsou kohoutí zápasy, do videohry ve stylu soubojů v Mortal Kombat, je hodně daleko od skutečné inovace, když vezmeme v potaz, že je dnešní společnost silně proti tomu, aby byla zvířata nucena bojovat na smrt. Kohouti jsou v zápasech vybaveni ostrými ostruhami, které trhají maso a kosti, takže způsobují velkou bolest a fatální zranění. PETA naléhá na Ubisoft, aby tuto trestuhodnou minihru nahradil něčím, co nebude glorifikovat krutost.”

Ubisoft zatím situaci nijak nekomentoval. Sluší se dodat, že na Kubě, která se stala předobrazem ostrova Yara, jsou kohoutí zápasy povoleny, dokonce patří mezi velmi oblíbenou aktivitu. Mezi hráči se nyní objevují rozporuplné reakce. Zatímco někteří souhlasí s tím, že je minihra za hranou, další namítají, že přece žádný skutečný kohout k úhoně nepřišel. Jak na věc nahlížíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama