Onrush od Codemasters se rozloučí s multiplayerem. EA jeho servery vypne kvůli nízkému počtu hráčů
i Zdroj: Codemasters
Onrush Novinka Onrush od Codemasters se rozloučí s multiplayerem. EA jeho servery vypne kvůli nízkému počtu hráčů

Onrush od Codemasters se rozloučí s multiplayerem. EA jeho servery vypne kvůli nízkému počtu hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 10. 2022 06:45 1

Online funkce arkádových závodů Onrush, které začaly být začátkem září stahovány z digitálních obchodů, budou zanedlouho oficiálně ukončeny. Codemasters a Electronic Arts, kteří za hrou nyní stojí, oznamují, že servery udrží při životě do 30. listopadu. Funkce GameSparks, která je až dosud poháněla, ukončí pak svůj provoz 30. září.

Reklama
Reklama

  • Závodní hra Onrush přijde o své online funkce k 30. listopadu
  • EA vysvětluje tento krok poklesem počtu hráčů

S vypnutím serverů přichází nutně i odstranění všech dostupných achievementů, které se na online hraní pojí. Mnoho titulů přitom letos potkává podobný osud. Namátkou lze vzpomenout poslední díl série Killzone, kde byly servery podobně vypnuty ​​v srpnu, či několik her Ubisoftu, u nichž podpora multiplayeru skončila začátkem října.

Společnost EA přiznává, že u čtyři roky starého Onrush je na vině nízký zájem hráčů. „Děkujeme všem, kteří jste projevili podporu pro naši hru. Protože počet hráčů ale v online režimech poklesl na nízkou úroveň, k datu 30. listopadu 2022 vypínáme servery,“ píše firma v oficiálním sdělení. Pokud budete chtít hrát hru dále, k dispozici zůstanou pouze offline režimy.

Onrush, vyvíjené týmem Codemasters EVO (původně zvaném Evolution Studios, nově Codemasters Cheshire) byla arkádová závodní hra se zaměřením na boje v autech. Co se týče úvodních tržeb, lze přiblížit, že titul dopadl asi tak slavně jako jeho podpora serverů. Vzájemné neshody a nepopularita hry vedly k propouštění v Codemasters, a to včetně ředitele hry Paula Rustchynského. Onrush byl taktéž vydán pod jménem jiné společnosti než EA. Původně se o jeho uvedení postarala totiž evropská firma Deep Silver, ale v roce 2021 byla veškerá práva převedena na EA s jeho nákupem studia Codemasters. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama