Online pro CP 2077 nebude standalone
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Online pro CP 2077 nebude standalone

Online pro CP 2077 nebude standalone

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 3. 2021 09:35

CD Projekt Red se rozhodl odprezentovat informace ohledně nové firemní strategie, která se samozřejmě týká i RPG Cyberpunk 2077. Adam Kiciński, prezident a výkonný ředitel společnosti, promluvil o několika klíčových segmentech, mezi nimiž je i chystaný multiplayer pro kyberpunkové dobrodružství.

Reklama

V lednu minulého roku se vývojáři nechali slyšet, že multiplayerovou část nevnímají jako přílepek k příběhu, spíše o ní přemýšlí jako o standalone AAA hře. Kiciński ještě v listopadu upozorňoval, že jde o projekt s vlastní produkcí. Nyní se ale zdá, že byly velkolepé plány přehodnoceny.

„Naposledy jsme naznačovali, že náš další AAA projekt bude multiplayerová Cyberpunk hra, to jsme se ale rozhodli přehodnotit,“ vysvětluje výkonný ředitel. „Místo toho, abychom se primárně soustředili na jeden velký online zážitek nebo hru, chceme se zaměčit na implementaci onlinu do všech našich značek,“ vysvětlil s odkazem na nový systematický přístup k vývoji.

 

 

Změnu přiblížil v následném rozhovoru. Ve studiu se nyní podle všeho pracuje na konkrétních prvcích, které by měly vylepšit singleplayerové hry, nejde ale o velké standalone dobrodružství. Kiciński připomněl, že na multiplayerových prvcích pracují už přes dva roky. Tou hlavní změnou podle něj je, že budou v budoucnu vznikat jako součást singleplayerové produkce, nebude na nich tedy pracovat separátní tým. Nápady a prototypy jsou dle jeho slov velmi zajímavé, žádné detaily ale neprozradil.

Ve zmíněném videu Kiciński mluví o technologickém rámci, který jim umožní jednoduše implementovat online elementy do budoucích her. „CD Projekt Red vytváří singleplayerové, příběhově laděné AAA RPG – to se nemění. Mění se náš dlouhodobý přístup k onlinu,“ zdůraznil s tím, že online prvky se objeví tam, kde budou dávat smysl.

Zdá se tedy, že se společnosti neosvědčilo přenechat produkci samostatnému týmu. Zatím není jasné, jak se změny projeví v případě multiplayeru pro Cyberpunk 2077, už jen proto, že o něm prakticky nic konkrétního nevíme. Zatím se objevily pouze informace, které se podařilo vydolovat z kódu samotné hry. Poukazovaly například na přítomnost režimu deathmatch a na heisty zaměřené na kooperaci. Online prvky jsou však zatím zřejmě v nedohlednu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama