Odstupující šéf GameStopu si odnese téměř čtyři miliardy korun v akciích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odstupující šéf GameStopu si odnese téměř čtyři miliardy korun v akciích

Odstupující šéf GameStopu si odnese téměř čtyři miliardy korun v akciích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 4. 2021 11:01

Dosavadní CEO herního obchodu GameStop George Sherman nakonec turbulentní události ve společnosti nevydržel. GameStop oznámil, že 31. července odstoupí ze své funkce. Asi ho to ale moc mrzet nebude, při odchodu si totiž odnese akcie v aktuální hodnotě 179 milionů dolarů (zhruba 3,85 miliardy českých korun). Mohl navíc získat ještě o polovinu více. S informací přišla agentura Reuters.

Reklama

  • Odstupující CEO GameStopu si odnese celkem 3,85 miliardy korun v akciích
  • Mohl jich mít ještě zhruba o polovinu více, ale nevykázal dostatečný úspěch

GameStop se totiž v prvních měsících pandemie Covid-19 rozhodl ušetřit finance a Shermanovi, který skomírající společnost vedl od dubna roku 2019, vyplácel výplaty v akciích. Ty měly tehdy jen zlomek hodnoty, kterou se mohou chlubit dnes. Část se vázala k výkonnosti, větší porce akcií byla ale vázána prostě jen na to, že Sherman u společnosti vydrží.

Kvůli špatným výsledkům tak společnost odcházejícímu šéfovi upřela dalších 98 milionů dolarů v podílech, zmíněných 179 ale vyplatit musí. Sherman měl dohromady získat 925 tisíc akcií (ke kterým se během dubna přidalo dalších 200 tisíc) které měly ještě před rokem hodnotu zhruba 5 dolarů. Například v úterý se hodnota jedné uzavřela na 158 dolarech.

Společnost GameStop zažila velmi divoký rok. Kvůli postupnému úpadku zájmu o fyzický prodej her musela začít zavírat jednotlivé pobočky, navíc se potýkala s kritikou spojenou s údajně nedostatečnou péčí o zaměstnance během pandemie Covid-19. Díky snaze subredditu r/wallstreetbets ale hodnota akcií firmy neuvěřitelně vzrostla a hrozil i takzvaný short-squeeze. Podrobnější informace o kauze si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama