Odhalení nového dílu ze série Tomb Raider bychom se měli dočkat ještě letos. Vývoj hry má údajně jet naplno
i Zdroj: Crystal Dynamics
Novinka Odhalení nového dílu ze série Tomb Raider bychom se měli dočkat ještě letos. Vývoj hry má údajně jet naplno

Odhalení nového dílu ze série Tomb Raider bychom se měli dočkat ještě letos. Vývoj hry má údajně jet naplno

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 1. 2023 07:55

Po spekulacích, kterým loni v dubnu vdechl život uniklý dokument, Crystal Dynamics oficiálně potvrdilo, že začalo pracovat na dalším dílu série Tomb Raider. Série, která ve své moderní podobě dosud zažila tři hry, včetně Shadow of the Tomb Raider z roku 2019, má nicméně k odhalení novinky možná blíže, než se možná zdálo.

Reklama

  • K oznámení nového dílu Tomb Raider má vzhledem k pokročilému vývoji údajně dojít ke konci letošního roku
  • Informaci přináší insider, který tento týden informoval o blížícím se konci podpory pro Marvel’s Avengers

Podle Millera Rosse, který tento týden již správně předpověděl, že se Crystal Dynamics připravuje ukončit podporu Marvel’s Avengers, byl tým vývojář přesunut k novému Tomb Raider, aby pracoval na něm. Podle jeho slov je hra aktuálně „v plné produkci“ a úplné odhalení má studio plánovat někdy ke konci tohoto roku. Crystal Dynamics něco podobného rovněž nepřímo potvrdilo, když generální ředitel Phil Rogers loni v listopadu uvedl, že nové detaily o hře budou studiem sdíleny v roce 2023. 

Amazon Games bude vydávat další Tomb Raider a pomůže Crystal Dynamics s vývojem
i Zdroj: Crystal Dynamics

Amazon Games bude vydávat další Tomb Raider a pomůže Crystal Dynamics s vývojem

Amazon Games, tedy herní divize společnosti Amazon, oficiálně oznámila spojenectví se studiem Crystal Dynamics, s nímž bude…

16. 12. 2022 12:01

Pokud jde o hru samotnou, jedinou dosud potvrzenou informací je fakt, že dojde na využití Unreal Enginu 5 a zastřešení hry vydavatelstvím Amazon Games, nikoli Square Enix (připomínáme, že práva na značku i Crystal Dynamics po loňské akvizici vlastní Embracer Group, jež ale hru nevydává). Amazon dále potvrdil, že příští Tomb Raider bude taktéž multiplatformní, což značí, že asi nepůjde o další případ, jako byl Rise of the Tomb Raider, který byl rok konzolově exkluzivní pouze pro Xbox. 

Co se týče zatím neověřených informací z původního úniku, ty tvrdily, že se nový díl (tzv. „Project Jawbreaker“) bude odehrávat ve světě otřeseném dalším záhadným kataklyzmatem, kde se hrdinkou stane zkušenější Lara coby mentorka více spolupracovníků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama