Oceňované Baba is You dostává bizarní spin-off zdarma. Spočívá ve vyplňování daňového přiznání
i Zdroj: Hempuli / Itch.io
Baba Files Taxes Novinka Oceňované Baba is You dostává bizarní spin-off zdarma. Spočívá ve vyplňování daňového přiznání

Oceňované Baba is You dostává bizarní spin-off zdarma. Spočívá ve vyplňování daňového přiznání

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 1. 2023 09:04

Jedna z nejvýznamnějších a nejoceňovanějších nezávislých her posledních let Baba is You se dočkala opravdu překvapivého pokračování. Autor Hempuli totiž vydal spin-off, ve kterém se hlavní hrdina potýká s mnohem větším nebezpečím - vyplňováním formulářů pro finanční úřad v Baba Files Taxes.

Reklama

  • Baba Files Taxes pomáháte hrdinovi populárního Baba is You vyplnit daňové přiznání
  • Spin-off úspěšné nezávislé hry je dostupný úplně zdarma

Zatímco české podnikatele čeká odevzdání daňového přiznání v dubnu nebo květnu, ve Spojených státech jsou daňová přiznání vysoce aktuální. I proto hra vychází právě nyní.

Baba Files Taxes přináší příběh starého známého hrdiny Baby, který nechal (jako většina z nás) daňové přiznání na posledních chvíli. Problém je navíc v tom, že hrdina… neumí číst ani psát. Hráč tak dostává za úkol zfalšovat Babovy podpisy na všech papírech, a to co nejrychleji, aby formulář finanční úřad dostal ve stanovené lhůtě. 

Kromě falšování podpisů se hra občas zeptá na podivně neurčité otázky typu “čím je tvořena prázdnota?”. Autor tak naráží na typicky nepochopitelný úřední jazyk. Výsledné hodnocení pak vychází z toho, jak dobře se hráči povedlo napodobit vzorové podpisy.

Logicky jde o velmi krátkou a jednoduchou záležitost. Na jedno dohrání by mělo stačit zhruba deset minut. Titul je ale dostupný úplně zadarmo na Itch.io a funguje především jako recese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama