Obsidian nechá své Grounded přetavit i do animovaného seriálu. Projektu se zúčastní scénárista Klonových válek
i Zdroj: Xbox / Obsidian
Grounded Novinka Obsidian nechá své Grounded přetavit i do animovaného seriálu. Projektu se zúčastní scénárista Klonových válek

Obsidian nechá své Grounded přetavit i do animovaného seriálu. Projektu se zúčastní scénárista Klonových válek

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 7. 2022 09:50

Značka Grounded od studia Obsidian, inspirovaná filmy, jako je Život brouka a Miláčku, zmenšil jsem děti, se rozrůstá za hranice hraní. Po více než deseti milionech přilákaných hráčů v rámci dvouletého předběžného přístupu se hra dočká i plnohodnotného seriálu.

Reklama

  • Grounded od studia Obsidian se dočká vlastního animovaného seriálu
  • Na jeho tvorbě se bude podílet scénárista seriálu Star Wars: Klonové války a režisér her Halo 4 a Halo 5

Podle magazínu Deadline bude televizní adaptace vycházet ze stejného světa i nápadu jako herní předloha. Jejím hlavním motivem bude tedy osud čtyř přátel, jimž se o letních prázdninách změní život poté, co se po použití tajné zmenšující technologie stanou jen dva palce vysocí a v obležení hmyzu. „Nyní se čtyři scvrklí přátelé musí naučit přežít na tyčícím se dvorku, který je džunglí plnou obrovských predátorů a místem skrývajícím rozsáhlé korporátní spiknutí ohrožující celé jejich město,“ uvádí do kontextu základní premisu Deadline.

Projekt je vyvíjen ve spolupráci autorů hry z Obsidianu a tří produkčních studií Waterproof, Kinetic Media a Bardel Entertainment. Známe i dvě zásadní jména celého vývoje. Scénář obstarává Brent Friedman, jenž se stal scénáristou u Star Wars: Klonové války, produkčním konzultantem Star Trek: Enterprise nebo také spolutvůrce připravované adaptace Earthworm Jim. Jeho rukama prošlo taktéž několik zásadních her. Scénář obstaral u posledních dvou dílů Call of Duty nebo také Tales from the Borderland od studia Telltale.

Co se týče druhého známého jména, zde naopak ke slovu přichází režisér Brien Goodrich. Jeho vlastní práce napříč zábavním obsahem je více než s filmem a seriály spojená právě s hrami. Za posledních deset let stanul u režie Halo 4 a Halo 5 a ve vedoucí pozici pomohl také s designem Forza Motorsport 3.

S odkazem na známé informace lze závěrem dodat, že se Grounded se zařadilo oznámením po bok množících se adaptací značek Xboxu. Vedle letošního Halo, které se po vlažném přijetí dočká i druhé série, jde o Minecraft či Fallout.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama