oblacne-soky-v-novem-bioshocku
Novinka Oblačné šoky v novém Bioshocku

Oblačné šoky v novém Bioshocku

Luke

Luke

12. 8. 2010 18:50 9
Reklama

Po dlouhém čekání odhalilo studio Irrational Games (Bioshock), že jejich připravovaným titulem je další – již třetí – Bioshock s podtitulem Infinite. Chodit nebudeme v podmořských koridorech metropole Rapture, ale po rozlehlých ulicích vzdušného města Columbia. Po ulicích se vlastně ani moc chodit nebude, protože Columbii tvoří shluk domů zavěšených na balónech. Mezi nimi létají vzducholodě a jezdí speciální lanovky. Ken Levine a jeho tým se vrací k myšlence utopie, tentokrát jí však budou zkoumat z pohledu kolektivu politiků aspirujících na „světového šerifa“, nikoliv jako minule z pohledu samozvaného spasitele (a soukromého podnikatele).

Podle fiktivní historie postavila Columbii vláda Spojených států roku 1900 na důkaz technologické převahy nad ostatními národy. Zároveň mělo oblačné město symbolizovat hrozbu pro všechny, kdo by se chtěli se Státy pustit do křížku. Jenže za nedlouho po vypuštění mizí město beze stopy v mracích. Po deseti letech od zmizení dostáváte jako bývalý pinkertonský detektiv zakázku: najděte dívku Elizabeth. A najednou se ocitnete v Columbii, která evidentně nezmizela. Jen se v ní dějí divné a životu nebezpečné věci.

Zdá se, že obyvatelé se začali cítit tak trochu jako páni světa – a rozhodli se vydírat ty, kteří zůstali na zemi. A to je třeba zastavit. Hledání Elizabeth se tedy mění v boj za město a proti filozofii „nadřazené rasy.“ Levine se opět nebojí zavalit hráče mnoha motivy k přemýšlení a kompletně překopat herní svět. Klaustrofobii koridorů střídá agorafobie z otevřených prostranství a s tím se samozřejmě mění možnosti souboje. Levine pamatuje, co měli lidé na akci v Bioshocku rádi a nabízí známé kombinování palné zbraně s nadpřirozenými speciálními schopnostmi. Ještě před tím, než vám přineseme podrobnější preview, tak vám prozradíme, že jedna ze speciálek umožní seslat na nepřítele krvežíznivé vrány. To je dobrá zpráva. Špatná: datum vydání je 2012.

(Editor novinky to po Pavlovi učesal, přidal video, založil hru do databáze a nahrnul první tři obrázky.)

(Pavel samozřejmě děkuje editorovi novinek, že se tak hezky stará. Fotky z představení hry dále hledejte zde.)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama