O hrách a lidech, luxusní knižní sbírka rozhovorů z časopisu Level, vyjde ještě letos
i Zdroj: Tisková zpráva
České hry Novinka O hrách a lidech, luxusní knižní sbírka rozhovorů z časopisu Level, vyjde ještě letos

O hrách a lidech, luxusní knižní sbírka rozhovorů z časopisu Level, vyjde ještě letos

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 11. 2022 11:06

Herní řetězec Xzone oznámil, že připravovaná sbírka rozhovorů s herními osobnostmi z herního časopisu Level vyjde ještě během letošního roku. První publikace Levelu O hrách a lidech přinese výběr 37 nejzajímavějších osobností z posledních deseti let vydávání časopisu.

Reklama

  • Xzone a autoři Levelu do konce roku vydají slíbenou knihu rozhovorů s herními osobnostmi
  • Nabídne 37 rozhovorů na 580 stranách ve velmi kvalitním zpracování

Mezi vybranými rozhovory najdou čtenáři například Warrena Spectora, Rona Gilberta, Johna Romera, Briana Farga, Jakuba Dvorského nebo Dana Vávru. „Vybírali jsme rozhovory vzniklé během posledních 10 let existence Levelu. Od té doby, co jsme časopis převzali od velkého vydavatele jsme totiž začali rozhovory považovat za jeden z pilířů nového stylu obsahu,” vysvětluje editor a spolumajitel Levelu Martin Bach. Rozhovory mají společně ilustrovat osobnosti jednotlivých vývojářů a jejich pohledy na herní průmysl a kulturu.

Publikace jako taková bude velmi kvalitní. Nabídne 580 stran vytištěných na kvalitním papíře a celkem má vážit téměř dva kilogramy. „Kompletní redakční a grafické práce vznikly přímo v Levelu, aby byla zachována vizuální kontinuita s časopisem. Ilustraci na obálce připravil herní matador a pixel-artový specialista Karel Matějka,” dodává tisková zpráva. Předprodej byl spuštěn na Xzone s cenou 990 korun. Kniha má zájemcům přijít tak akorát pod vánoční stromeček.

Nápad na knižní vydání nejzajímavějších rozhovorů přišel během crowdfundingové kampaně na digitalizaci celého archivu Levelu. Ta probíhala na Startovači v listopadu loňského roku a byla mimořádně úspěšná. Autoři vybrali přes 1100 % původně požadované částky 150 tisíc korun, konkrétně 1 682 072 korun. V rámci bonusových milníků tak přislíbili vznik O hrách a lidech, a dalších dvou podobných titulů. Knižní výběr nejlepších retro článků má vyjít začátkem příštího roku. Nový titul mapující historii českého herního průmyslu pak vyjde na jeho konci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama