O Cyberpunk 2077 už je zase zájem, na Steamu za poslední měsíc vyrostl počet hráčů dvojnásobně
i Zdroj: CD Projekt Red
Cyberpunk 2077 Novinka O Cyberpunk 2077 už je zase zájem, na Steamu za poslední měsíc vyrostl počet hráčů dvojnásobně

O Cyberpunk 2077 už je zase zájem, na Steamu za poslední měsíc vyrostl počet hráčů dvojnásobně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 9. 2022 15:03

Kontroverzní RPG Cyberpunk 2077 z konce předminulého roku zažívá na Steamu malou renesanci. V návaznosti na oznámení prvního velkého DLC, příslibu nových aktualizací a vydání animovaného seriálu Edgerunners začala prudce růst základna hráčů.

Reklama

  • Cyberpunk 2077 se těší velkému zájmu hráčů na Steamu
  • Oproti srpnu ho pravidelně hraje skoro dvakrát tolik uživatelů

Dle dat databáze SteamDB denní špička hráčů dosahuje téměř 40 tisíc, čímž se hra řadí mezi 20 nejúspěšnějších singleplayerových titulů na Steamu. Tato kategorie je ale zavádějící, protože do ní spadá řada titulů, které staví především na multiplayeru (byť ne exkluzivně), takže Cyberpunk překonává třeba GTA V, Lost Ark, FIFA 22 nebo War Thunder. Z hlediska čistě singleplayerových her je vůbec nejlepší. Konkurencí mu je až Elden Ring, se špičkou nižší o 10 tisíc hráčů.

Křivka poměrně vytrvale roste. Zatímco se hře během prázdnin stabilně věnovalo zhruba 15 tisíc hráčů současně, nyní je to prakticky dvojnásobek. Za růst kromě výše zmíněných efektů může i aktualizace 1.6 přidávají pár nových prvků. O Cyberpunku se také prostě více mluví a ke hře se dostávají se zpožděním hráči, kteří ji dříve míjeli. Navíc je dostupný v poměrně výrazné slevě.

Zůstává otázkou, jak se povede vydání prvního a zároveň i posledního velkého DLC s podtitulem Phantom Liberty. To bude zřejmě poslední příležitostí, jak do titulu nalákat větší množství hráčů a opět posílit prodeje. Cyberpunk je ale nyní na dobré cestě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama