NVIDIA stahuje svůj Shield, přehřívá se
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NVIDIA stahuje svůj Shield, přehřívá se

NVIDIA stahuje svůj Shield, přehřívá se

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

31. 7. 2015 13:22 39
Reklama

Pouhý rok poté, co firma NVIDIA začala prodávat svůj herní tablet Shield, přišla nečekaná rána. Většina kusů, které byly za posledních dvanáct měsíců prodány, je totiž vadná a je potřeba je vyměnit. Týká se to všech trhů, kde je Shield k dostání, tedy i České republiky.

Ona chyba spočívá v baterii, která se může přehřát na kritickou hodnotu a způsobit například nečekané požáry v domácnosti nebo popáleniny. NVIDIA na svých stránkách nabízí poměrně přehledný návod k tomu, jak si ověřit, že zrovna váš tablet je potřeba vyměnit, či na něm naopak není co opravovat. Vše se točí kolem typu baterie, jejíž číslo lze nalézt v systémových informacích.

Pokud patříte mezi ty, kteří by měli Shield vrátit Nvidii, postup je jednoduchý. Zaregistrovat se na stránkách, vyplnit své sériové číslo a kontaktní údaje a zazálohovat si data, o něž nechcete přijít. Jakmile to uděláte, Nvidia na vlastní náklady tablet vymění za nový kus, přičemž ten starý kompletně deaktivuje. Plné znění zprávy (v angličtině) si můžete přečíst na oficiálních stránkách, případně zavolat na bezplatné číslo 800-880-826, kde vám technická podpora Nvidie poradí co a jak.

Úvodní obrázek původně zobrazoval produkt Shiled Portable, jehož se chyba netýká, omlouváme se za nepřesnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama