Nový remake Pokémonů speedruner pokořil za necelou hodinu, je to prý jen začátek pilování časů
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl Novinka Nový remake Pokémonů speedruner pokořil za necelou hodinu, je to prý jen začátek pilování časů

Nový remake Pokémonů speedruner pokořil za necelou hodinu, je to prý jen začátek pilování časů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 11. 2021 18:54

Jedním z nejpodivnějších, ale nejúchvatnějších způsobů, jak se bavit hrami je speedrunning. Speedrunneři u téměř každé hry posouvají limity, a nejpatrnější je to u populárních sérií jako je Pokémon. Nedávno vydané remaky Pokémon Brilliant Diamond a Shiny Pearl, které základně nabízejí zábavu na zhruba 20 až 35 hodin, tak lze dohrát za zhruba 51 minut, a to je prý jen začátek snah o šetření času.

Reklama


Samozřejmě hráč s přezdívkou Werster hrou takto rychle neprošel “legálně”, ale za použití řady chyb. Ve videu, které zaznamenává jeho zatím rekordní průchod, přímo uvádí, že je hra technicky značně rozbitá a umožňuje glitchování. Především skrze rozbíjení hry prostřednictvím přepínání do nabídek a inventářů dokáže rychle procházet lokace se spoustou rozhovorů a soubojů. Díky přepínání do menu pak dominantním způsobem převálcuje i elitní trenéry v Pokémon League.

Samozřejmě je úsměvné sledovat závěrečné titulky, ve kterých hra efektním způsobem připomene, že se šampionem Sinnoh stal defaultní trenér s… Piplupem a Floatzelem na úrovních 16 a 22. Pro speedrunnera ale jde o opravdové vítězství. Dle všeho jde o první run, který se dostal pod limit jedné hodiny. Werster také tvrdí, že během průběhu udělal řadu chyb, existuje tedy spoustu prostoru pro zlepšení. Oficiální tabulky, například na dedikovaném webu Speedrun.com, zatím neexistují. Právě Speedrun.com začne první výsledky indexovat až 29. listopadu, aby speedrunneři měli čas najít základní metody jak hru rychle proběhnout.

Recenze Pokémon Brilliant Diamond, nostalgického návratu do roku 2006
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Pokémon Brilliant Diamond, nostalgického návratu do roku 2006

24. 11. 2021 13:59
4

Po generační odmlce zase přichází remaky starších Pokémonů. Tentokrát je na řadě čtvrtá generace s Diamond a Pearl, která ve…

Rychlý průběh Pokémon se nicméně od jiných speedrunů liší třeba tím, že jde o poměrně uvolněnou a pomalou hru. Průchod jako takový tedy zdaleka tak rychle nepůsobí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama