Nový Crash nakonec vyjde v červnu. Týmové klání hráčů čeká i uzavřená beta a pravidelný sezónní obsah
i Zdroj: Toys For Bob
Novinka Nový Crash nakonec vyjde v červnu. Týmové klání hráčů čeká i uzavřená beta a pravidelný sezónní obsah

Nový Crash nakonec vyjde v červnu. Týmové klání hráčů čeká i uzavřená beta a pravidelný sezónní obsah

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 3. 2023 09:45

Společnosti Activision a Toys For Bob oznámily, že nová hra s Crashem – Crash Team Rumble – vyjde 20. června pro PC, PS5, PS4, Xbox Series a Xbox One. Týmová multiplayerová odnož slavné série bude při uvedení stát 30 dolarů (tedy asi 660 Kč), přičemž ještě před tím je pro majitele předobjednávek v plánu i uzavřený beta test, který poběží od 20. do 24. dubna. Beta test bude obsahovat celkem pět postav – Crashe, Coco, Tawna, Neo Cortexe a Dingodila – a jak vývojáři dále prozradili, nabídne také tři mapy: Just Beachy, Calamity Canyon a Tiki Towers.

Reklama
Reklama

  • Týmová hra Crash Team Rumble vyjde v plné verzi 20. června 
  • Od  20. do 24. dubna proběhne uzavřená beta pro majitele předobjednávek
  • Titul nabídne cross-platform multiplayer a sezónní obsah v podobě battle passů

Jak už bylo nastíněno před oficiálním oznámením hry i přímo při něm, Crash Team Rumble je týmová 4 na 4 hra, ve které hráči sbírají ovoce wumpa, aby za určitý čas naplnili speciální měřič. Aby ze zápasu vyšli vítězně, musí pak tento měřic přirozeně naplnit co nejrychleji, nebo alespoň tak rychle, aby překonali druhý tým. Hráči na sebe mohou tedy líčit různé pasti, které jim k tomu pomohou. Například lze vést kradmé útoky na jiné, nicnetušící postavy nebo využít přírodních hazardů, které jednotlivé mapy obsahují.

Sbírání co největšího množství wumpa jen vlastním sběrem se ovšem nemusí zdát nejlepším způsobem, jak vyhrát. Hráči mohou svůj náskok totiž zvyšovat i jinak, např. tím, že budou získávat drahokamy, jež lze směnit za další Wumpa, a dále aktivovat speciální stanice relikvií, aby získali unikátní schopnosti. 

Tyto schopnosti mají být podle autorů odlišné pro každou postavu a například stanice Uka Uka v jednom z uniklých gameplay videí změní mapu na tajemný svět temnoty a zároveň poskytne vašim hráčům ochrannou kouli. Plážový míč, který je zase jinou schopností, umožňuje naopak to, co asi čekáte od jeho názvu: způsobí velké ofenzivní poškození okolním protihráčům, kteří jsou zasaženi obřím plážovým míčem. A co se týče map, těch je hned několik. S ohledem na předvedené zde najdeme třeba oblast barevného tropického ostrova s vodou i pláží, stejně jako lokaci obřího kaňonu.

Finální verze hry bude pak samozřejmě bohatá i na bezpočet vyhlášených postav – včetně  již zmíněného Crashe, Coco, Tawna, Neo Cortexe nebo Dingodila. Každý z nich bude navíc zařazen do jedné ze tří rolí, které tvoří Blocker, Booster a taktéž Scorer. Můžete si je představit jako různé role při jakémkoli sportovním klání. Zatímco Blockers i Scorers jsou tedy dle názvu dobří zejména v obraně, resp. zisku wumpa, Boosters jsou spíše divokou kartou, protože se specializují na nárůst šancí vašeho týmu skrze sběr drahokamů a aktivaci oněch stanic pro další bonusy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama