Novinky z nezávislé scény - květen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - květen 2021

Novinky z nezávislé scény - květen 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 5. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. ROZDOVÁDĚNÍ DŮCHODCI A KAPKA DOBRÉHO VÍNA 2. JÍZDA NA PRKNĚ A KAŽDODENNÍ ŽIVOT 3. POSLEDNÍ ŠICHTA ZHRZENÉHO DETEKTIVA

Pravidelný výběr těch nejzajímavějších her, které sice nespadají do kategorie kasovních trháků, zato jsou ale mnohdy daleko zajímavější než některé AAA tituly.

Reklama

Květen je za námi, je tedy na čase zkontrolovat úrodu na nezávislé scéně. Čeká nás například jedna radikální důchodová reforma, výroba a export vlastního vína, projížďka na skejtu a také trocha detektivní práce, za níž by se nestyděl ani Cole Phelps. Tak pojďme na to.


Just Die Already

Pamatujete na Goat Simulator? Šílený sandbox se nesmazatelně zapsal do srdcí fanoušků praštěných simulátorů, na jeho úspěch se následně pokoušela navázat i další studia. Autoři kozího dobrodružství se nyní snaží překročit svůj vlastní stín v podobně laděné hře, kozu ale nestřídá jiné zvíře, nýbrž nabručený boomer.

Just Die Already přichází se zajímavou premisou. Dostanete se do světa, kde se nerodí mnoho dětí. Tím pádem nedorůstá dostatečný počet lidí, kteří by byli ochotni chodit do práce, což ve finále znamená, že nejsou peníze na důchody. Reforma je nevyhnutelná a velmi razantní. Staříci jsou zde dne na den vyhozeni z pečovatelských domů, najednou se musí postarat sami o sebe. Aby si znovu zajistili kdysi bezplatnou péči, musí nejprve sehnat speciální povolenky, a to třeba tím, že splní bláznivé výzvy. Co se takhle na stará kolena nechat vystřelit z kanónu? 

Vývojáři naplnili ulice města všemi myslitelnými rekvizitami, které řádění potrhlých staříků ještě umocní. Připraveny jsou zbraně, rachejtle, hasící přístroje a také různá posunovadla, třeba kolo nebo skútr. To vše navíc můžete prožít se svými přáteli. Ne nadarmo hru někteří označují jako další GTA. Novinka je k dispozici na PC a na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.


Hundred Days - Winemaking Simulator

Když už jsme u těch simulátorů, máme tu ještě jeden zajímavý kousek. Po šílené jízdě ve společnosti rozdováděných důchodců se můžete maličko uklidnit při výrobě vína. Přesně o tom je totiž novinka Hundred Days.

Ve hře máte kontrolu nad celým procesem produkce. Na vinici nejprve musíte vypěstovat hrozny, úspěšně je sklidit a pak také rozhodnout, jaký typ vína chcete vyvážet do světa. Ovlivňujete všechny klíčové aspekty, od pěstované odrůdy, až po cenu lahve. Pokud se vám podaří vytvořit dobrý produkt, přirozeně si zvýšíte reputaci, což se samozřejmě projeví i v tržbách. A pak můžete byznys rozšířit.

Zdá se, že se autoři prostřednictvím Hundred Days snaží hráče o víně něco naučit, což je rozhodně velké plus. Práci vinaře si můžete vyzkoušet na PC a také na konzoli Nintendo Switch.


Very Very Valet

U Switche ještě chvíli zůstaneme. Pouze na hybridní konzoli od Nintenda totiž míří titul Very Very Valet, který by se dal představit jako gaučová koopearivní srandička až pro čtyři hráče. 

V míře šílenosti se pomalu vyrovnává Just Die Already, hra působí jako mix Overcooked, Gang Beasts a Moving Out. Tentokrát provozujete asistenční služby pro několik zdejších podniků, staráte se například o automobily hostů zdejšího hotelu. Takhle na papíře to zní poměrně nudně, až si ale pustíte trailer, pochopíte, v čem tkví kouzlo Very Very Valet.

Jak už bylo řečeno, hra zamířila pouze na Nintendo Switch, zatím není známo, zda se časem podívá i na další platformy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama