Novinky z nezávislé scény - červen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - červen 2021

Novinky z nezávislé scény - červen 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 6. 2021 19:45

Seznam kapitol

1. NÁPADY JOSEFA FARESE 2. HUSA VRACÍ ÚDER 3. ZÁCHRANA PRAŽSKÉHO MALÍŘE

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Roguebook

Zmínit musíme také Roguebook, a to už jen kvůli tomu, že se pod ní podepsal Richard Garfield, autor Magic: The Gathering. Roguelike deckbuilder dle vývojářů vnáší do žánru svěží vítr prostřednictvím jedinečných mechanismů.

Na mapě složené z malých šestiúhelníků se postupně náhodně generuje svět vycházející z říše Faeria a je pouze na vás, kam se s hrdiny posunete. Každá postava má v rukávu přes 50 karet, k tomu si navíc odemyká další dovednosti. Až naberete dostatečnou sílu a sebevědomí, můžete zkusit změřit síly s bossy.

Autoři odhadují, že na základní průchod postačí 20 hodin, jedním dechem ale dodávají, že kompletní vyzobání veškerého obsahu zabere násobně více času. Partičku v Roguebook můžete rozehrát na PC a na konzolích Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.


Summertime Madness

Na závěr se zase trochu uklidníme. Summertime Madness totiž není tak šílené, jak avizuje název. Jde o first-person hádanku, která sleduje osud malíře uvězněného ve svých vlastních dílech. Umělce musíte provést neustále se měnícím prostorem a zachránit jeho duši.

Z gameplay záběrů to sice není patrné, hra je však zasazena do Prahy v letech 1945. Umělec maluje obrazy, aby byl schopen uniknout hrůzám zuřící války. Krok navíc mu pomůže udělat sám ďábel, který mu nabídne možnost navštívit prostředí ztvárněné v obrazech, ovšem za předpokladu, že se stihne vrátit do půlnoci. Jak už ale sami tušíte, malíř zkrátka nedokáže malebný svět opustit, takže zde zůstává uvězněn.

Surrealistické světy jsou krásné a hlavně interaktivní, stačí zatáhnout za páku nebo otočit kormidlem a vše se okamžitě mění před očima. Umělce ze Summertime Madness můžete zachránit na PC a na konzolích PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.


Nezbývá než doufat, že jste si z naší nabídky něco vybrali. Přece jen začínají prázdniny, volného času zase bude o něco více, což je ideální příležitost pro toulky indie scénou. Tak zase za měsíc.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama