Nové závody Hot Wheels už jsou tu i s trailerem. Vývojáři z Milestone odhalují druhý díl s podtitulem Turbocharged
i Zdroj: Milestone
Novinka Nové závody Hot Wheels už jsou tu i s trailerem. Vývojáři z Milestone odhalují druhý díl s podtitulem Turbocharged

Nové závody Hot Wheels už jsou tu i s trailerem. Vývojáři z Milestone odhalují druhý díl s podtitulem Turbocharged

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 5. 2023 21:20

Jak se tento týden proslýchalo, tak se i stalo. Závodní arkáda Hot Wheels Unleashed se ještě letos dočká pokračování. Titul ponese název Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged, přičemž znovu půjde o hru studia Milestone. Vyjde už 19. října a dočkáme se jej na současné i staré generaci, včetně PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch a také PC (zde skrze Steam a Epic Games Store).

Reklama

  • Studio Milestone oficiálně odhalilo Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
  • Titul vyjde 19. října pro PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One, Switch a PC
  • Jeho novinkou je prohloubená příběhová kampaň a více možností, jak si s vozidly při závodě vyhrát

Podle vývojářů z Milestone, kteří titul připravují, obsahuje hra více než 130 modelů vozidel, mezi nimiž najdeme i nové typy, jako jsou monster trucky, motorky a čtyřkolky. K dispozici je také nový systém vylepšování pro každou třídu vozidel. Jednotlivé vozy lze nově vylepšovat pomocí přidaného stromu dovedností, přičemž mezi nové přírůstky řadíme i sadu lokací, včetně minigolfového hřiště na divokém západě nebo dvorku předměstského domu.

Vozidla se v tomto případě dělí do tří kategorií - sériová, motorová a ultimátní - a lze je upravovat pomocí dovednostních bodů a perků, abyste si mohli užít ještě divočejší jízdu. 

Důležitější než zkrášlení je ovšem změna jízdních vlastností. Když se hráči budou nově prohánět přidanými prostředími (což je herna, dvorek, muzeum dinosaurů, čerpací stanice a hřiště na minigolf) mohou totiž využít vozu nejen k bourání do ostatních, ale i pro aktivací přidaných manévrů, jako je dvojskok nebo boční úhyb (Lateral Dash a Single/Double Jump). 

Dvojskok, jak si asi sami domyslíte, představuje výskok vozu, který lze opakovat. Jedná se tak  o v zásadě o tradiční schopnost přeskočit soupeře před vámi (či také překážky), zatímco boční manévr využijete spíše k objíždění nebo uhnutí nebezpečí. Právě v tomto bodě totiž vývojářů dbají na zvýšenou interaktivitu. Ta má, alespoň oproti minulé hře, nakonec značně narůst a působit více jak mezi vozy, tak i mezi vozidlem a objekty na trati.

„Stisknutím tlačítka budou mít řidiči nové možnosti předjíždět soupeře, odhalovat skryté zkratky a objevovat nové úseky tratí. Tyto inovace spolu s funkcemi driftu a boostu, které jsou v sérii již přítomny, zajistí, že každý závod nabídne jedinečný a napínavý zážitek a zároveň umožní mít v každém závodě větší kontrolu nad svým umístěním v cíli,“ podtrhuje důraz novinek studio Milestone.

Režimy, které hra nabídne, připomínají předchozí díl z roku 2021 už naopak více, ačkoli i zde jsou jisté změny. Titul má např. nabídnout o něco hlubší příběhovou kampaň se čtyřmi původními postavami a animovanými scénami, načež přidá i aktivity, jako je driftování a vyhýbání se haváriím. Pokud jde o multiplayer, ani ten nechybí. Hra podle autorů i nadále podporuje běžné online hraní, tak i cross-play multiplayer (vyjma Switche), přičemž pro hraní na gauči hlásí návrat i lokální split-screen pro dva hráče (opět kromě Switche). 

Co se týče posledních změn, do hry se nakonec vrací i již známý Track Editor. Ten stejně jako v původní hře slouží jako nástroj pro tvorby vlastní tratě, avšak nyní ve vylepšené podobě. Podle Milestone bude ještě bohatší než dříve, což vítáme jak díky více možnostem, tak i díky šanci sdílení obsahu napříč všemi platformami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama