Nové Lords of the Fallen může vyjít už v říjnu. Na možnost poukazuje spolehlivý insider
i Zdroj: Hexworks
Lords of the Fallen (2014) Novinka Nové Lords of the Fallen může vyjít už v říjnu. Na možnost poukazuje spolehlivý insider

Nové Lords of the Fallen může vyjít už v říjnu. Na možnost poukazuje spolehlivý insider

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 5. 2023 08:35

Přestože dnešním zprávám s odkladem Amnesie i Switch verze Hogwarts Legacy vládne spíše příznak negativního nádechu, opak se dostaví také. Čekání na Lords of the Fallen, které pod novými vývojáři ze studia Hexworks usiluje o znovuzrození značky, bude totiž možná ukončeno již relativně brzy. Původní hra vyvinutá vývojáři z Deck13 vyšla téměř před deseti lety, zatímco její předpokládaný nástupce od té doby zažil řadu restartů. Letos by si však měl užít více času na slunci, a to možná ještě před začátkem zimní sezóny.

Reklama

  • Lords of the Fallen by se podle nové spekulace mohl na trh dostat 13. října
  • S informací přišel důvěryhodný insider, který před několika týdny správně předpověděl datum vydání F1 23

Na vydání spirituálního nástupce, či chcete-li také reboot zatím jednodílné série, upozornil důvěryhodný leaker Aggiornamenti Lumia, jenž se věnuje zázemí Xbox Storu a příchodu jeho aktualizací. V jeho novém vyjádření se objevilo tvrzení, že Lords of the Fallen (přejmenované z předchozího The Lords of the Fallen) podle interní databáze vyjde již za pár měsíců – 13. října pro PC a současné konzole.

Stránka nezmiňuje žádný konkrétní termín, kdy nás čeká oznámení, nicméně s výhledem na letní program je to vcelku snadné. Vývojáři a vydavatel z CI Games sice mohou být připraveni datum oznámit takřka kdykoli si zamanou, nicméně nejvíce nadějné se zatím jeví oznámení v následujících týdnech, kdy propukne (ne)E3 a několik dalších akcí.

Vzhledem k tomu, že na nadcházející měsíc mámě oficiálně oznámené (nebo v případě PlayStationu zatím jen spekulované) akce, jako je Summer Game Fest, Xbox Games Showcase, PlayStation Showcase a další, není asi příliš troufalé doufat, že se hra na některé z nich objeví. Ostatně její oznámení na tom nebylo jinak. Právě na podzimním Gamescomu s moderací Geoffa Keighleyho byla loni oznámena, takže dává smysl, že by se u něj mohla objevit znova. Na druhou stranu, jak už jsme řekli, nejde o jedinou možnost. Zmínka v databázi Xboxu může pro někoho zase svědčit zase o akci Microsoftu, takže kde pravda leží, zjistíme až časem.

Nicméně, abychom jen nefabulovali a alespoň rozvedli, co jsme naťukli úvodem, asi není po všech letech od věci připomenout, co vše se kolem hry vlastně stalo. Vývoj hry, která byla po mnoho let všem známa jen jako Lords of the Fallen 2, byl koneckonců odštěpen od původních vývojářů z Deck13 již kolem roku 2017, kdy bývalý producent a kreativní vývojář prozradil, že projekt ve skutečnosti nikdy neopustil fázi konceptu.

Následující rok CI Games oznámilo, že vložilo svou důvěru po prvním neúspěchu do studia Defiant neboli amerického nezávislého týmu, který sídlil v New Yorku. V srpnu 2018 jeho kreativní ředitel dokonce promluvil o vysokých ambicích nového titulu. Tehdy řekl, že jejich záměrem je rozvíjet žánr studia FromSoftware, jež by podle něj mělo dále rozšířil fanouškovskou základnu. To se bohužel ale nikdy nestalo.

Rychle se totiž přiblížil začátek léta 2019 a CI Games opět vývojáře vyměnilo. Se zjevnou nespokojeností nad tím, co Defiant chystali, se o identitě nového studia tentokrát rozhodlo pomlčet až do září 2020. Až tehdy bylo konečně připraveno odhaleno, že na nové hře pracuje zbrusu nové studio Hexworks, které vzniklo se sídlem v Barceloně a Bukurešti.

Další informace prosákly pak navenek až v roce 2021, kdy si vydavatel byl jíž více jist prací svého studia. Toho času padla zmínka, že další Lords of the Fallen bude  dosud největším projektem  CI Games a také o chlup temnějším, než byl první díl. V dubnu loňského roku přišla pak hlavní technická zpráva, která asi potěšila mnoho hráčů – řeklo se, že titul vzniká v Unreal Engine 5 a také že jeho vydání je plánováno na rok 2023. Zvrat konečně nastal až na loňském Gamescomu, kdy bylo odhaleno, že hra nebude číslovaným nástupcem, jak se dlouho říkalo, a to přestože se odehrává téměř tisíc let po událostech první hry. Datum vydání bylo tehdy znovu potvrzeno na rok 2023.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama