Nová generace konzolí nedorazí dříve, než v roce 2028, ukazují dokumenty z regulačního řízení
i Zdroj: CNN
Novinka Nová generace konzolí nedorazí dříve, než v roce 2028, ukazují dokumenty z regulačního řízení

Nová generace konzolí nedorazí dříve, než v roce 2028, ukazují dokumenty z regulačního řízení

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 11. 2022 10:40

Díky nutné transparentnosti řízení se při soudu mezi Epic Games a Applem dostalo na veřejnost velké množství dokumentů s informacemi, které by se jinak hráči ani další subjekty herního průmyslu nedozvěděli. Stejně tak se děje i v případě regulačního řízení ohledně akvizice Activision Blizzard, díky čemuž se dozvídáme, že Xbox ani PlayStation neplánují vydat novou generaci konzolí dříve, než v roce 2028.

Reklama

  • Sony ani Microsoft neplánují vydat novou generaci konzolí dříve, než v roce 2028
  • Ukazují to vyjádření z regulačního řízení u britského CMA

V jednom z dokumentů Sony tvrdí, že Microsoft nabídl vydávání Call of Duty na PlayStation až do roku 2027. Společnost pak tvrdí, že „v době, kdy SIE vydá další generaci konzole PlayStationu (což by mělo nastat okolo CENZUROVÁNO), by společnost ztratila přístup ke Call of Duty i dalším titulům od Activision, díky čemuž bude extrémně zranitelná vůči změně zákazníků, což může postupně degradovat její konkurenceschopnost.“

Microsoft na tvrzení reagoval, ve svém vyjádření pak zmiňuje, že „další generace konzolí nevyjde dříve, než na podzim roku 2028.“ Obě společnosti se tak shodují v tom, že PlayStation 5 i Xbox Series zde budou dalších minimálně šest let. Životní cyklus současné generace tak bude nejspíše zatím nejdelší v historii moderních domácích konzolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama