Nová Assetto Corsa má již přibližné okno vydání. Pedál sešlápneme v následujícím roce
i Zdroj: Digital Bros / Kunos Simulazioni
Novinka Nová Assetto Corsa má již přibližné okno vydání. Pedál sešlápneme v následujícím roce

Nová Assetto Corsa má již přibližné okno vydání. Pedál sešlápneme v následujícím roce

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 3. 2023 07:15

Podle nejnovějších finančních výkazů společnosti Digital Bros má další díl série Assetto Corsa již datum vydání. Závodní titul, jenž byl oznámen už před dvěma lety dorazí více než polovinu dekády po předchozím díle, by se měl dostat mezi hráče během příštího roku, a to bez popisu platforem, na kterých se tak stane.

Reklama
Reklama

  • Další díl série Assetto Corsa vyjde na jaře příštího roku
  • V rámci oficiální dokumentace to zmiňuje společnost Digital Bros vlastnící vývojáře série

Výkaz, který informaci prozrazuje, se vztahuje na období od června do prosince 2022, což je první polovina italského finančního roku, a zahrnuje záznamy Digital Bros kolem her, jako je Puzzle Quest 3 nebo třeba Control.

Digital Bros, které jednotlivé hry vydává pod záštitou vydavatelství 505 Games, koupila italské vývojáře Assetto Corsa, studio Kunos Simulazioni, v roce 2017. Z její poslední finanční zprávy vyplývá, že "druhá verze Assetto Corsa" [u které se předpokládá, že ponese název Assetto Corsa 2] je již ve vývoji a že její uvedení na trh je momentálně naplánováno na jaro 2024. Stejně jako původní hra bude taktéž založena na novém, proprietárním enginu. Odlišně od předchozího dílu, který je zmíněn dále, nepůjde proto o externí řešení, jako je dnes populární Unreal Engine 5. 

Nová Assetto Corsa má již přibližné okno vydání. Pedál sešlápneme v následujícím roce
i Zdroj: Digital Bros (Finanční zpráva)

Od prosince 2022 se těší velkému zájmu také celá série, což není ani tak šokující, uvážíme-li její přijetí hráči. Podle stejného dokumentu se od jejího zrodu značky prodalo skrze jednotlivé hry přes 28 milionů kusů, přičemž zpráva naznačuje i to, že potěšující jsou i aktuální "nadprůměrné výsledky". 

Jen za první půlku fiskálního roku 2022/2023 se tato skutečnost měla propsat do toho, že příjmy z celé série (her i DLC) přesáhly 287 milionů korun. Připomínáme přitom, že první díl byl uveden na trh už v roce 2014 a dosud vynesl tržby ve výši 2,5 miliardy korun. Poslední a současně i druhá hra série – zvaná Assetto Corsa Competizione – byla naopak uvedena na trh o čtyři roky později. Stalo se tak v již naznačeném roce 2018, kdy se titul pasoval do role oficiální hry šampionátu FIA Motorgames Esport Tournament a také GT World Challenge. V loňském roce se následně dočkal i menšího updatu pro současné konzole. Ten přidal přeleštěný vizuál (4K a 60 snímků za sekundu) a také menší kosmetická DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama