Nová aktualizace FIFA 23 potlačila nákopy za obranu a přinesla spoustu dalších oprav
i Zdroj: EA
FIFA 23 Novinka Nová aktualizace FIFA 23 potlačila nákopy za obranu a přinesla spoustu dalších oprav

Nová aktualizace FIFA 23 potlačila nákopy za obranu a přinesla spoustu dalších oprav

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 11. 2022 11:54

Studio EA Sports oficiálně vydalo další aktualizaci letošního ročníku virtuálního fotbalu FIFA 23. V pořadí pátá velká aktualizace přinesla řadu oprav a vybalancování, mezi kterými je nejvíce citelné oslabení efektu centrovaných přihrávek do běhu, které tradičně patří k extrémně efektním metodám protiútoku.

Reklama


Který hráč FIFA by to neznal. Při obratu do protiútoku je potřeba překonat nejhlubší řadu obránců. Jak ale kompaktní val prorazit a dostat míč k unikajícímu útočníkovi, který se dostává do brejku? Jednoduchou odpovědí je střílený centr za obranu do běhu. Ve skutečnosti nahrávačský majstrštyk, ve FIFA velmi obvyklý způsob, jak se dostat do jednoduchého trháku.

S novou aktualizací už by jejich síla neměla být tak enormní. Autoři snížili přesnost v případě, kdy centrující hráč běží (dívá se) jiným směrem než má letět míč. Především pak byla upravena trajektorie po které balon letí, takže by měli obránci centry lépe zachytávat.

Spousta oprav se týká zabugovaného uživatelského rozhraní a otravných placeholderů. Napravena byla řada drobných chyb chování umělé inteligence nebo neodpovídajících animací. V kariérním režimu byla opravena chyba s brankářským atributem v obrazovce vývoje hráče. Aktualizací prošla i spousta grafických prvků jako je obecenstvo, míče, stadiony, dresy nebo vousy. Kompletní výčet naleznete v oficiálních patchnotes.

Aktualizace vylepšila verze pro PC, Xbox Series a PlayStation 5. Starší konzole Xbox One a PlayStation 4 se jí mají dočkat v blízké budoucnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama