No Man’s Sky se dočká aktualizace, která výrazně vylepší celkovou grafiku
i Zdroj: Hrej.cz
No Man's Sky Novinka No Man’s Sky se dočká aktualizace, která výrazně vylepší celkovou grafiku

No Man’s Sky se dočká aktualizace, která výrazně vylepší celkovou grafiku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 6. 2021 15:51

Z ošklivého káčátka No Man’s Sky, které při svém vydání v roce 2016 působilo jako naprosté vývojářské fiasko, nakonec vyrostla komplexní a povedená hra. Studio Hello Games se sice s většími aktualizacemi na moment odmlčelo, teď ale přináší update s názvem Prisms, který výrazněji vylepšuje téměř všechny prvky grafiky. A navrch přihazuje pár nových možností.

Reklama

  • Autoři připravují další aktualizaci No Man's Sky
  • Ta je nazvaná Prisms a přinese řadu vylepšení grafiky
  • Také půjde létat na zvířatech

Spoustu vylepšení se týká osvětlení - déšť nově “namočí” povrchy a ty pak odpovídajícím způsobem odrážejí světlo. V dešti se zároveň charakteristicky lámou paprsky hvězd. Nově se lesknou i kovové materiály lodí, vesmírných stanic nebo okolního prostředí. Tak trochu překvapivě se až nyní do hry dostává srst, veškerá fauna obývající miliardy hvězd tak už nebude holá. Ostřejší a pohlednější by měla být hvězdná obloha, do záběru obecně přibude více hvězd a vesmír tak bude působit uvěřitelnějším dojmem. Úpravy přišly i u efektů, konkrétně u warpování.

Speciální péče se dočkaly verze pro Xbox Series a PlayStation 5, které by měly nabízet pokročilejší efekty, na PC s grafickými kartami od NVIDIA pak přichází podpora DLSS. No Man’s Sky by tak vybraným hráčům mělo běhat výrazně lépe.

Mezi další novinky nesouvisející s grafikou pak patří třeba možnost ochočení létajících stvoření. Na těch pak mohou hráči létat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama