Nintendo zpřísňuje pravidla eShopu. Začíná zakazovat hentai a další explicitní obsah
i Zdroj: Omni Game LLP / VGC
Novinka Nintendo zpřísňuje pravidla eShopu. Začíná zakazovat hentai a další explicitní obsah

Nintendo zpřísňuje pravidla eShopu. Začíná zakazovat hentai a další explicitní obsah

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 10:51

Server Video Games Chronicle upozornil na to, že společnost Nintendo zřejmě začíná zaujímat přísnější postoj k hrám zaměřeným na explicitní a sexuální obsah na platformě Switch. Jeden vydavatel podobných her si totiž postěžoval, že firma odmítla chystanou novinku kvůli revidovaným podmínkám obchodu eShop.

Reklama

  • Nintendo prý zakročilo proti sexuálně explicitním hrám v eShopu Switche
  • Údajně už netoleruje obnažená poprsí a další části těla

Konkrétně jde o vydavatelství Gamuzumi, zaměřené na hry pro dospělé včetně sérií Elves Fantasy Hentai Puzzle nebo Inside Her (Bedroom). Kreslené erotické tituly dříve na konzoli bez problémů vycházely. Nintendo se mělo k podobnému obsahu stavět výrazně tolerantněji, než konkurenční platformy. Zpětně zatím k žádnému omezení vydaného obsahu nedošlo.

Nintendo ale mělo zatrhnout vydání erotické retro střílečky Hot Tentacles Shoot (která vyšla třeba na Steamu). Titul plný nahoty a chapadel údajně nevyjde minimálně proto, že už Nintendo nehodlá tolerovat obnažená poprsí. “Jednoduše řečeno, obscénní obsah může poškodit značku a porušovat její nařízení,” tlumočí vysvětlení Gamuzumi. Vydavatel prý ke kontrole pošle verze her bez nahoty, nicméně ty zřejmě nebudou úplně po chuti fanouškům žánru.

Magazín Vortex v minulosti připomínal, že zástupci Nintenda opakovaně mluvili o velké tvůrčí svobodě v tom, co je na platformě možné vydat. Zřejmě se ale jejich názor postupem času změnil. Zda to ovlivní i již existující nabídku her pro dospělé se zatím můžeme jen domnívat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama