Nintendo zaregistrovalo patent, který naznačuje návrat Nintendogs. Štěkat možná budou naše telefony
i Zdroj: Nintendo
Mobilní hraní Novinka Nintendo zaregistrovalo patent, který naznačuje návrat Nintendogs. Štěkat možná budou naše telefony

Nintendo zaregistrovalo patent, který naznačuje návrat Nintendogs. Štěkat možná budou naše telefony

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 1. 2023 15:10

Jeden z uživatelů sociální sítě Reddit si všiml, že společnost Nintendo zaregistrovala patent odkazující na hru v augmentované realitě, ve které můžou hráči interagovat se psy pomocí dotykové obrazovky. To velmi nápadně připomíná koncept oblíbené, ale opuštěné série Nintendogs. Fanoušci tedy spekulují, že by se mohla vrátit.

Reklama
Reklama

  • Nintendo si zaregistrovalo patent na AR mobilní hru se psy
  • Možná se chystá návrat Nintendogs

Nintendogs vyšlo původně pro Nintendo DS v roce 2005, a hráči si v něm s vybraným pejskem hráli, starali se o něj, prostřednictvím dotykové obrazovky ho mohli hladit, pečovat o srst, krmit a konzolový mikrofon zase umožňoval na zvířátko mluvit, například skrz povely. Šlo o obrovsky úspěšnou záležitost, která se stala druhou nejprodávanější hrou platformy (téměř 24 milionů kopií) a dostala pokračování Nintendogs + Cats, ve kterém se kromě psů objevilo i to lepší domácí zvíře –⁠ kočka. Byť byla trochu zanedbaná, a zatímco psů bylo v nabídce 27 plemen, kočky dostaly jen tři tak trochu anonymní variace.

Dokumentace patentu naznačuje, že by mohlo jít o hru, ve které prostřednictvím telefonu sledujete virtuálního psa, podobně jako hráči třeba loví Pokémony v Pokémon Go. Na druhou stranu je nutné připomenout, že jde jen o vyplněný patent. Nemusí to tedy znamenat, že taková hra skutečně vznikne, nebo že vyjde v blízké době.

Nintendo se na gigantický úspěch Pokémon Go snaží navázat delší dobu. Se studiem Niantic znovu spojilo síly u AR zpracování Pikmin s podtitulem Bloom. To ale zatím takového úspěchu nedosáhlo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama