Nintendo zaplátovalo vážnou bezpečnostní mezeru, která ohrožovala Switche, Wii U i 3DS
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo zaplátovalo vážnou bezpečnostní mezeru, která ohrožovala Switche, Wii U i 3DS

Nintendo zaplátovalo vážnou bezpečnostní mezeru, která ohrožovala Switche, Wii U i 3DS

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 12. 2022 14:15

Společnost Nintendo musela v posledních měsících řešit velmi vážná bezpečnostní rizika tří posledních generací konzolí, tedy 3DS, Wii U a Switche. Mezery byly označeny za “kritické” a umožňovaly prostřednictvím multiplayeru získat úplnou kontrolu nad napadenou konzolí. Týkaly se pouze her přímo od Nintenda.

Reklama

  • Konzole od Nintenda ohrožovala vážná bezpečnostní mezera
  • Většina dotčených her už byla aktualizována, na Wii U ale stále buďte opatrní

Na mezeru prý někdy během posledních dvou let upozornila Nintendo nezávisle na sobě skupina členů programu HackerOne. Minimálně jeden z nich tak získal odměnu ve výši 1000 dolarů.

Mezery mohly vést k exploitu známému jako ENLBufferPwn. Ten útočníkovi umožňoval skrz přítomnost ve stejné multiplayerové instanci spustit na druhé konzoli upravenou instalaci firmwaru a získat tak třeba přístup k jejím datům. Podle seznamu zveřejněného na GitHubu se problém týkal většiny nativních titulů Nintenda, tedy posledních dvou dílů Mario Kart, Animal Crossing: New Horizons, ARMS, všech tří Splatoonů, Super Mario Maker 2 a Nintendo Switch Sports. Ve většině případů už k opravám došlo v rámci různých pravidelných aktualizací.

Riziko ale stále přetrvává u her na Wii U, tedy konkrétně Mario Kart 8 a Splatoon. V tomto případě je tedy bezpečnější obě hry v multiplayeru vůbec nehrát.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama