Nintendo Switch dostane kooperativní plošinovku Disney Illusion Island. Zahrajeme si za Mickeyho, Minnie, Donalda i Goofyho
i Zdroj: Disney & Marvel Games Showcase
Novinka Nintendo Switch dostane kooperativní plošinovku Disney Illusion Island. Zahrajeme si za Mickeyho, Minnie, Donalda i Goofyho

Nintendo Switch dostane kooperativní plošinovku Disney Illusion Island. Zahrajeme si za Mickeyho, Minnie, Donalda i Goofyho

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 9. 2022 10:15

Přestože se stále více hovoří o tom, že by tento měsíc mohl doplnit Direct Nintenda, jedno zajímavé oznámení přinesla i včerejší akce Disney. Společně s Dlala Studios zde pořadatel akce totiž oznámil plošinovku Disney Illusion Island, která vyjde příští rok jen pro Nintendo Switch. Hra si půjčuje vizuál staršího Raymana od Ubisoftu, přičemž využívá i postav, kde nechybí Mickey, Minnie, Donald nebo Goofy.

Reklama

  • Studio Dlala spolu s Disney oznamuje 2D plošinovku Disney Illusion Island
  • Lokálně kooperativní hra pro čtyři hráče vyjde již příští rok exkluzivně na Nintendo Switch
  • Nabídne hru za Mickeyho, Minnie, Donalda a Goofyho

Název titulu nechává odtušit, že se po boku těchto čtyř více povědomých hrdinů podíváme na ostrov Illusion Island, kde budeme bojovat, skákat a řešit množství hádanek. Chybět nemají nicméně ani trochu zapeklitější bossové, jimž se máme postavit spolu.

Každý ze čtyř hratelných hrdinů bude i k tomuto účelu ovládat i jedinečné talenty, které půjde vylepšovat. Ve všech případech používají také unikátní animace, které zosobňují jejich postavu. Například Mickey se odráží od stěn pomocí obří tužky. Goofy používá k překonání propastí nožiček párečků a velkou láhev hořčice. A Donald, inu ten zase plave pod vodou a naštvaně máchá rukama.

Jak už jste asi dokázali pochytit, celá hra je předně a především orientovaná na kooperaci. Vývojáři hovoří o tom, že se ve hře může společně potkat až čtveřice hráčů, a to překvapivě pouze v lokálním multiplayeru (alespoň podle současných informací na Nintendo eShopu). 

Též bychom měli uvést, že Disney Illusion Island není prvním titulem vznikajícím ze spolupráce Disney a Dlala (ač bude asi prvním, který z ní i vyjde). V roce 2016, kdy se Disney rozhodlo ukončit svou iniciativu interního vydávání i vyvíjení her, byl totiž právě projekt Dlala jednou z obětí, jež vzala za své. Titul přitom nikdy nebyl  oficiálně oznámen, takže zpráv nebylo mnoho. Víme jen to, že patrně zahrnoval restart jedné z největších značek Disney a že to měla být opětovně kooperativní plošinovka pro čtyři hráče s ručně kreslenými postavami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama