Nintendo nařídilo provozovateli bývalého webu s ROM kopiemi her, aby je “všechny navždy zničil”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo nařídilo provozovateli bývalého webu s ROM kopiemi her, aby je “všechny navždy zničil”

Nintendo nařídilo provozovateli bývalého webu s ROM kopiemi her, aby je “všechny navždy zničil”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 8. 2021 16:49

Společnost Nintendo je známá tím, že se s lidmi, kteří nějakým způsobem nevhodně zacházejí s jeho softwarem, příliš nepáře. Může jít třeba o zručné tvůrce modifikací, nejtvrději ale táhne proti pirátství. V květnu letošního roku například vyhrálo soudní spor s Matthewem Stormanem, provozovatelem dnes již zaniklého webu RomUniverse, který schraňoval spoustu ROM kopií starších titulů pro konzole Nintenda. Nyní Storman dostal za úkol všechny nelegální kopie her permanentně zničit.

Reklama

  • Nintendo bývalému provozovateli RomUniverse nařídilo, aby zničil všechny nelegální kopie jeho her
  • Čas má do 17. srpna, o tři dny později musí oficiálně potvrdit, že se tak stalo
  • Jde o trest za to, že Storman neplatil ani výrazně sníženou pokutu za svůj původní prohřešek

Konkrétně má Storman čas do 17. srpna. Důvod je poměrně pragmatický. Nintendo se obává, že by Storman nebo někdo z jeho příznivců mohl web opět oživit za použití katalogu ilegálních kopií her. Provinilec tak musí do 20. srpna oficiálně oznámit, že se všeho závadného softwaru zbavil. 

Do křížku se japonský herní gigant se Stormanem dostal zhruba před dvěma lety. Tehdy Nintendo požadovalo zrušení webu kvůli porušení většího množství ochranných známek firmy. Letos v květnu soud rozhodl, že je výrobce konzolí v právu a Storman musí vyplatit odškodnění ve výši 2,1 milionu dolarů (v přepočtu zhruba 45,3 milionu korun). Později soud trest výrazně zmírnil a spokojil se s tím, že musí Storman firmě každý měsíc vyplácet poplatek 50 dolarů (pokutu by tedy splácel zhruba 3500 let). Ani toho ale obviněný nebyl schopen, přišly tedy nové instrukce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama