Nintendo má problém. Páčky na Joy-Conech se rozbíjí kvůli chybné konstrukci, nejde o náhodu
i Zdroj: Unsplash
Hardware Novinka Nintendo má problém. Páčky na Joy-Conech se rozbíjí kvůli chybné konstrukci, nejde o náhodu

Nintendo má problém. Páčky na Joy-Conech se rozbíjí kvůli chybné konstrukci, nejde o náhodu

Jakub Fišer

Jakub Fišer

20. 12. 2022 10:10

Ať už hrajete na Xboxu, PlayStationu nebo Nintendu, znáte ten pocit, když vám začne driftovat analogová páčka. Nejdéle si z aktuální nabídky konzolí mohou tento nešvar „užít“ fanoušci Nintenda Switch a nyní to vypadá, že jde o poměrně rozšířený problém, kterému šlo předejít.

Reklama

  • Britská studie potvrdila chybovost u většiny Joy-Conů Nintenda Switch
  • Za driftující páčky může nedobře navržená konstrukce
  • Nintendo studii moc nekomentuje, postižené odkazuje na svou zákaznickou podporu

Problémových Joy-Conů nebude „jen pár“

Organizace Which? provedla ve Velké Británii studii nefunkčních Joy-Conů u konzole Switch. Ta zjistila na několika vzorcích, že plastové obvody Joy-Conů vykazují znatelné opotřebení na kontaktních bodech páčky, přestože byly používány třeba jen několik měsíců.

Kromě toho byl ve vnitřních částech ovladačů ke Switchi nalezen prach a další nečistoty, ačkoliv Nintendo uvádělo, že místa budou před prachem utěsněna.

Drifting JoyConů lze prý vyřešit podomácku až neuvěřitelně snadným způsobem - kouskem papíru
i Zdroj: Hrej.cz

Drifting JoyConů lze prý vyřešit podomácku až neuvěřitelně snadným způsobem - kouskem papíru

Konzole Nintendo Switch sice od svého vydání v roce 2017 slaví obří prodejní úspěch, stále se ale potýká s jedním velkým…

14. 7. 2021 13:18

Právě toto opotřebení má nakonec za následek driftování. To v samotném důsledku znamená, že nejde o problém jen několika málo kusů, jak dříve tvrdila japonská společnost, ale nepříjemné driftování se teoreticky může týkat každého Switche na trhu.

Which? si přeje, aby Nintendo odškodnilo každého zákazníka ve Velké Británii, který dokáže, že si musel pořídit nový Joy-Con kvůli problémům s driftováním jedné z páček. Zároveň má výrobce zajistit bezplatný servisní program pro opravu všech Switchů, u kterých se od roku 2017 (datum vydání konzole – pozn. red.) objevilo driftování.

Oficiální vyjádření Nintenda

Přímo ke studii se vyjádřilo i britské zastoupení Nintenda: „Od veškerého našeho hardwaru očekáváme, že bude fungovat tak, jak je navržen, a pokud se tomu cokoliv vymyká, vždy doporučujeme spotřebitelům, aby se obrátili na zákaznickou podporu společnosti Nintendo, která ráda otevřeně a shovívavě vyřeší jakékoli spotřebitelské problémy související s analogovými páčkami ovladačů Joy-Con, a to i v případech, kdy již nemusí platit záruka.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama