Nintendo aktualizuje systém Switche i mobilní aplikaci. Rozšiřuje seznam zakázaných slov
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo aktualizuje systém Switche i mobilní aplikaci. Rozšiřuje seznam zakázaných slov

Nintendo aktualizuje systém Switche i mobilní aplikaci. Rozšiřuje seznam zakázaných slov

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 7. 2022 11:28

Japonský výrobce Nintendo vydal aktualizace mobilní aplikace Switch Online App i systému konzole Nintendo Switch. Nejde o žádné přelomové updaty, na mobilech se ale zjednodušila správa přátel a konzole dostala přísnější omezení toho, která slova můžou hráči používat.

Reklama

  • Vyšly drobné aktualizace mobilní appky i systému Nintendo Switch
  • Rozšířil se seznam zakázaných slov a možnosti odesílání žádostí o přátelství

Mobilní aplikace pro iOS a Android nově vyžaduje verzi systému iOS 14.0 a vyšší. Především je ale skrz aplikaci možné rozesílat žádosti o přátelství skrz friend code. Vlastní friend code je možné uložit jako link nebo QR kód, a následně sdílet, aby vás ostatní mohli jednoduše požádat o přátelství. Problémem je ale to, že je žádosti stále nutné přijmout přímo v konzoli. I tak je vytváření spojení zase o něco jednodušší.

Samotná konzole postoupila na verzi 14.1.2. Jde o takzvanou tichou aktualizaci, do Switche se vám tedy nainstaluje bez upozornění a není ho třeba ani restartovat. S informacemi o obsahu balíčku přišel dataminer OatmealDome. Klíčovou složkou je rozšíření obsahu zakázaných slov. Mezi ně nově patří blíže nespecifikovaná rasistická urážka Japonců a pojem související se sexem, alternativní zápisy jména Adolfa Hitlera nebo URL adresy služeb iCloud a Outlook. Proč právě http://icloud.com a http://outlook.com patří k nevhodným slovům se můžeme jen domnívat.

Nintendo Switch vítá novou aktualizaci systému, dovolí řadit hry do složek
i Zdroj: Nintendo

Nintendo Switch vítá novou aktualizaci systému, dovolí řadit hry do složek

Na hybridní konzole Nintendo Switch dorazila nová systémová aktualizace. Tentokrát jde o plnotučný update, který posouvá…

22. 3. 2022 09:21

Poslední velká aktualizace systému konzole s označením 14.0.0 vyšla letos v březnu a přinesla například funkci vytváření skupin zástupců softwaru. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama