Niantic pozastavuje stahování Pokémon Go v Rusku a Bělorusku, zakáže i hraní jako takové
i Zdroj: Niantic
Pokémon Go Novinka Niantic pozastavuje stahování Pokémon Go v Rusku a Bělorusku, zakáže i hraní jako takové

Niantic pozastavuje stahování Pokémon Go v Rusku a Bělorusku, zakáže i hraní jako takové

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 3. 2022 13:03

Studio Niantic na svém oficiálním twitterovém účtu potvrdilo, že odstranilo svůj největší hit Pokémon Go ze stahovacích platforem v Rusku a Bělorusku. Zároveň avizovalo, že brzy znemožní i samotné hraní těm, kteří titul mají nainstalovaný. Vyjadřuje tak podporu Ukrajině, která čelí invazi ruské armády s podporou běloruských jednotek.

Reklama

  • Niantic stáhnul z obchodů v Rusku a Bělorusku své hry
  • Obyvatelé obou zemí si tak nestáhnou Pokémon Go, Ingress nebo Pikmin Bloom
  • Studio chce zakázat i samotné hraní titulů

„Stojíme za celosvětovou komunitou s přáním míru a urychleného ukončení násilí a utrpení na Ukrajině. Hry Niantic už nejsou v Rusku a Bělorusku dostupné ke stažení a hraní samotné zde bude také brzy znemožněno,“ oznámila firma. Kromě Pokémon Go se tak rozhodnutí týká i staršího titulu Ingress a relativně čerstvého Pikmin Bloom.

Niantic se opožděně přidává k celé řadě dalších firem herního průmyslu, které se podobným způsobem rozhodly vyjádřit k ruské agresi na ukrajinském území. Společnost EA ze svých sportovních titulů odstranila ruské národní týmy a kluby, esportovní organizace výrazně omezily zapojení ruských týmů na mezinárodní scéně, na ruském trhu přestaly své produkty a hry nabízet společnosti Microsoft, CD Projekt, EA, Ubisoft nebo Take-Two. Vývoz konzolí a prodej her nakonec na území státu přerušil i PlayStation.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama