NHL 20 - Dojmy z bety
i Zdroj: Hrej.cz
Článek NHL 20 - Dojmy z bety

NHL 20 - Dojmy z bety

David Rozsíval

David Rozsíval

1. 8. 2019 14:17
Reklama

Už jsme si tak nějak zvykli, že zásadnější změny můžeme v sérii NHL očekávat (přinejlepším) ob rok. A to ještě musím zdůraznit, že jsem použil slovo „zásadnější“, nikoli „zásadní“. Pravdou totiž je, že série přešlapuje na místě už příliš dlouho. Těžko však od série, která v EA dlouhá léta platí za šedou myš, čekat něco jiného.

Loni jsme si ovšem na nedostatek novinek stěžovat nemohli – s novou platformou World of CHEL provedli vývojáři zajímavý úkrok k arkádovému pojetí hraní a zbrusu nový režim „Ones“, společně s vylepšenou variantou „Threes“ nabídl multiplayerově pozitivním hráčům spoustu zábavy. To vše navíc okořeněné spoustou možností, jak si svého hráče obléct a profilovat. A byť uživatelské prostředí CHELu rozhodně nepatří k nejpřehlednější a nejpřívětivějším, rozhodně se jednalo o krok správným směrem.

LEDNÍ REVUE BATTLE ROYALE

Stejným směrem soudě dle otevřené bety kráčí i NHL 20. Na první pohled je ale jasné, že letos nás zásadní změny k lepšímu nečekají – koneckonců, jak jsme si řekli v úvodu, NHL se posouvá kupředu jen každý druhý rok. Je to však důvod lámat nad hrou hůl? Zatím nikoli, ale určitá opatrnost rozhodně na místě je.

NHL 20 - Dojmy z bety
i Zdroj: Hrej.cz

Hlavní novinkou, kterou beta prezentovala, je implementace eliminační varianty do režimů World of CHEL. V případě režimu „Ones“, který představuje takový hokejový deathmatch pro tři hráče, se ve čtyřech kolech, z nichž vždy postoupí jenom vítěz, zredukuje startovní pole 81 hráčů až na jediného vítěze. V případě „trojek“ se pak o trůn utká tříkolově celkem osmička týmů.

Stejně jako loni budete hraním odemykat talenty pro vašeho hokejistu, stejně jako hokejové „lootbagy“ napěchované kosmetickým obsahem. 

Zařazení eliminace je skvělý nápad. Upřímně, po jejím vyzkoušení nechápu, proč ji tvůrci nenabídli už loni. Podobně jako v Battle Royale žánru jdete ze hry do hry. Vypadli jste z turnaje? Naskočte hned do dalšího. Chcete trofej? Stačí vyhrát čtyřikrát za sebou! Stejně jako loni budete hraním odemykat talenty pro vašeho hokejistu, stejně jako hokejové „lootbagy“ napěchované kosmetickým obsahem. Přiznám se, že mi tahle vrstva hry přišla už v betě až moc agresivní, ale pokud jste si ji užili loni, užijete si letos – v zásadě se totiž vůbec nezměnila.

NAJDI 10 ROZDÍLŮ

Úspěchu ale není vůbec snadné dosáhnout. Stejně jako loni je letos až příliš snadné ve hře ztratit puk a sebemenší kontakt s protihráčem či jeho holí ve ztrátu ústí. Chcete-li opanovávat souboje ve „Ones“, musíte své šance využívat, a to znamená především ovládnout kličky, kterými ošálíte brankáře. Nově navíc můžete „Ones“ hrát i proti počítači nebo v lokální hře více hráčů.

Co se týče zážitku z hokeje jako takového, žádné novoty nečekejte. Tvůrci se sice holedbali přepracováním animací střelby a brankářů, ale rozdíl abyste hledali elektronovým mikroskopem. Netvrdím, že tvůrci z Vancouveru nám přímo lhali, rozhodně ale v trailerech pracují s pravdou docela kreativně.

GOOD BYE, DOC! FAREWELL, EDDIE!

Kromě inovovaného World of CHEL tak NHL 20, soudě dle bety, moc novinek nepřinese. Vlastně pozor, jednu ano. Electronic Arts se totiž po letech rozešli s televizí NBC a tak přišli o grafiku a komentátory. Pryč je Mike „Doc“ Emrick a Eddie Olczyk. Nahradit by je měli Ray Ferraro a James Cybulski. Změna je to značná. Pravda, Docovy a Eddieho hlášky jsme si už za ta léta zvládli oposlouchat, ale přesto musím přiznat, že mě nový komentář, byť je akčnější a svěžejší, ani trochu neoslovil. A lepší to není ani s „televizní“ grafikou. S novou in-house grafikou se ze hry vytratil dojem, že skutečně sledujete zápas kanadskoamerické NHL.

Všechno ostatní ale zůstává při starém. Animace, „zaručené góly“, podivné odrazy… zkrátka to dobré, i to špatné.

Spolu s novým televizním vizuálem přibylo i několik nových typů opakovaných záběrů, které sice vypadají velmi působivě, ale ve hře se neustále opakují, a tak velmi rychle zevšední.

Všechno ostatní ale zůstává při starém. Animace, „zaručené góly“, podivné odrazy… zkrátka to dobré, i to špatné. Finální verdikt si nechám samozřejmě až na recenzi, ale už po absolvování bety se zdá být nad slunce jasné, že by NHL 20 mělo zajímat hlavně ty fandy, které loni chytil World of CHEL. Všichni ostatní asi mohou v klidu počkat na další ročník.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama