NFT hra F1 Delta Time po třech letech končí a její tokeny se staly bezcennými, hráči přišli o stovky tisíc dolarů
i Zdroj: Animoca Brands
Novinka NFT hra F1 Delta Time po třech letech končí a její tokeny se staly bezcennými, hráči přišli o stovky tisíc dolarů

NFT hra F1 Delta Time po třech letech končí a její tokeny se staly bezcennými, hráči přišli o stovky tisíc dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 4. 2022 15:32

Formule 1 neposkytuje svou videoherní licenci pouze studiu Codemasters. O značku má pochopitelně zájem více studií, a to především na mobilním trhu. Jedna z nich, přesněji F1 Delta Time, ale očividně nedělala závodům dobrou reklamu a končí. Což je především pro budoucí hry využívající NFT velká rána.

Reklama

  • Studio Animoca Brands ukončilo podporu F1 Delta Time
  • Zdejší NFT tokeny se den ze dne staly bezcennými
  • Ukazuje se rozsáhlý problém těchto tokenů, tedy jejich přímá závislost na hře
  • Hráči přišli o stovky tisíc dolarů

F1 Delta Time byla totiž hra, která slibovala získávání NFT tokenů za hraní hry a nákup v ní. Forma nezaměnitelných tokenů byla postavena „tradičně“ na tom, že si hráči kupovali vybavení do hry. Delta Time takto fungovalo tři roky, magazín Kotaku si ale po několika týdnech všimlo, že studio Animoca Brands v polovině března oznámilo ukončení podpory hry z důvodu neprodloužení licence pro Formuli 1. Oznámení proběhlo 15. března a o den později už hra nefungovala.

Herní NFT tedy pochopitelně stále existuje, jejich cena se ale stala mizivou. Dle propočtů tak všichni hráči přišli o stovky tisíc dolarů – vývojáři fanouškům nabídli alespoň možnost vyměnit si své vybavení za Race Pass, díky čemuž by získali přístup k NFT v dalších hrách. Jak velký zájem o tuto funkci je není známo, Animoca Brands ale ve svém tažení pokračuje v dalších hrách.

NFT jsou budoucností, na kterou zatím nejsme připravení
i Zdroj: Hrej.cz

NFT jsou budoucností, na kterou zatím nejsme připravení

NFT, non-fungible token, nezaměnitelný token. Zkratka, která by v minulém roce možná mohla dostat cenu za jednu z…

28. 1. 2022 19:50

Je tedy otázkou, jak se k tomuto problému postaví budoucí hry nejen od tohoto vývojářského studia. Ukazuje se, že problém s NFT tokeny je mnohem komplexnější a pokud se skutečně nepodaří hru udržet při životě, stanou se předměty určené pro hru bezcennými. Jak by mohla vypadat budoucnost jsme se snažili prodiskutovat v jednom z našich článků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama